• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Aksaray Devlet Hastanesinin Yeni Ameliyathanesi Törenle Açıldı

Aksaray Devlet Hastanesinin Yeni Ameliyathanesi Törenle Açıldı
Aksaray Devlet Hastanesinde yapımı tamamlanan yeni Ameliyathane ile Poliklinik, Acil Servis Yeşil alan ve Palyatif Bakım Merkezinin açılışı törenle yapıldı.

Törene Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AK Parti Milletvekili Nevzat Palta, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Aksaray Üniversitesi  Rektörü Prof.Dr. Yusuf  Şahin, Garnizon Komutanı Levent Ölmez, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Himmet Durgut, İl Müdürleri, bazı kasaba belediye başkanları, Aksaray Devlet Hastanesi yöneticileri, doktorlar ve diğer sağlık çalışanları katıldılar.

Vali Şeref Ataklı, Milletvekilleri ve il müdürleri, hastaneye gelişlerinde Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Himmet Durgut, İl Sağlık Müdürü Dr. Akın Südemen, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Oğuz Keleş, Aksaray Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz.Dr.Cengizhan Kılıçaslan ve diğer yönetici ve hastane çalışanları tarafından karşılandı.

Vali Ataklı ve beraberindeki heyet, ilk olarak yapımı tamamlanan 13 yeni poliklinik alanını gezerek, hasta ve doktorlardan bilgi aldı.

Vali Şeref Ataklı ve beraberindeki heyete, ameliyathanelerin açılışı öncesinde Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Himmet Durgut, açılışı yapılacak olan Yeni Ameliyathane, Poliklinik, Acil Servis Yeşil alan ve Palyatif Bakım Birimi ve hastanenin geneli hakkında kısa bir bilgi verdi.

Aksaray Devlet Hastanesinde Yılda 1 milyon 200 bin hastaya sağlık hizmeti verildiğini söyleyen Genel Sekreter Durgut, “Yeni Ameliyathane ile birlikte hastanemizde 8 olan ameliyathane sayısı 14’e yükseltilmiştir. Yılda 20 bin hasta, ameliyat olmaktadır. Açılışını yaptığımız bu ameliyathanede, Açık Kalp Ameliyatlarını yapabileceğiz. Palyatif Bakım Merkezimizde ise yatalak, felçli evde bakıma ihtiyacı olan hastaların tıbbi takiplerini yapacağız” dedi.

Vali Şeref Ataklı’da açılış kurdelelisini kesmeden önce yaptığı kısa konuşmasında; “Sağlık hizmetlerinin hemen verilmesi gerekmektedir. Sağlık hizmeti bugün yapalım, yarın yapalım deme şansımızın olmadığı bir hizmet türüdür. Hastanemizde mevcut yapısı ile verilmesi gereken hizmetleri en hızlı, en etkin şekilde verilebilmesi amacıyla hastanede bir takım düzenlemeler yapıldı. Her ne kadar yeni hastanenin inşaatına başlanmışta olsa, bitimini beklemeksizin burada verilen hizmetlerin daha iyi, daha kaliteli hale getirebilmek için yaptığımız düzenlemelerle ameliyathane yeniden ve daha modern bir şekilde kapasitesi arttırılmış olarak hizmete girdi. Yeni oluşturulan polikliniklerle uzman hekim sayımızda arttı. İlaveten Acil Serviste bir düzenleme yapıldı.  Bu düzenleme ile Uzman hekimlerimiz mesai saatleri dışında gece 12’ye kadar Acil Servis Yeşil alanda poliklinik hizmeti verecekler. Acil serviste bu anlamda rahatlama iyileştirme yapılmış oldu. Sağlık hizmeti yarına bırakılacak bir hizmet değil dolayısıyla mevcut bulunduğumuz şartlar içerisinde en iyisini vermek durumundayız. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Hizmet veren arkadaşlara da kolaylıklar diliyorum. Bu ameliyathane bir yıl gibi bir sürede yaklaşık 4 milyon lira harcanarak yapıldı” dedi.

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz’de yeni hastane yapılana kadar mevcut hastanenin içerisindeki alet ve ekipman olarak iyileştirmelere devam ediyoruz. Bütün tıbbi teknolojileri Aksaraylı hemşerilerimize sunmak için bugüne kadar çalıştık. Açılışı yapılacak olan ameliyathanemizin önemli bir özelliği de şudur. Aksaray’da çok azda olsa çevre illere kalp hastalıkları ve anjiyo için hastalarımızı sevkli gönderiyoruz. Vatandaşlarımızın bizden talepleri, artık Aksaray’da anjiyo ve kalp ameliyatları olmak istemeleriydi. Açılışını yapacağımız ameliyathane ile vatandaşımızın talebine cevap veriyoruz. Aksaraylı hemşerilerimiz herhangi bir yere sevk edilmeden anjiyolarını ve açık kalp ameliyatlarını 2015 yılı içinde ekim veya kasım aylarında yaptırabilecekler. Bu önemli ve sevindirici bir gelişmedir. Mevcut hastanemizin fiziki yapısını iyileştirmek suretiyle artık civar illere sek eden değil, bilakis çok ciddi bir potansiyeli olan şehrimizde bu anlamda yerelde ve yerinde sevk ihtiyacı olmaksızın burada sunacağımız sağlık hizmetleri ile beraber buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Başta başhekim olmak üzere emeği geçen sağlık çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Milletvekili Nevzat Palta’da kısa konuşmasında, öncelikle emeği geçenlere teşekkür ederek, hükümetimizin en başarılı olduğu konulardan bir tanesi sağlık konusudur. Aksaray olarak tabi ki eksikliklerimiz var, en büyük eksikliğimiz de kalp damar ameliyatları ve anjiyo konusundaydı. Konya ve Kayseri illerine kalp hastalarımızı anjiyo için sevk ediyorduk.  Bu sevk zinciri inanıyorum ekim veya kasım aylarında sona erecek. Artık Aksaray Devlet Hastanesinde anjiyo ve Kalp Damar ameliyatları yapılabilecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Açılacak olan ameliyathanemizde inşallah acil şifalar vermek kaydıyla güzel hizmetler verilir diye umuyorum” dedi.

Konuşmaların ardında, yeni ameliyathanenin açılışı yapıldı. Steril alana olması nedeniyle Vali Ataklı ve milletvekilleri, steril alana ameliyat önlüğü, maske ve bone takarak girdiler.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Himmet Durgut, ameliyathanede, ameliyathanenin teknik özellikleri ve cihazları hakkında bilgi verdi. Günlük olarak 40 hastanın ameliyat edildiğini ifade eden Genel Sekreter Durgut, kalp damar ameliyathanesinin daha geniş ve özellikli bir birim olduğunu anlattı.

Vali Ataklı ve beraberinde ki heyet, daha sonra Acil Serviste hizmete açılan Yeşil Alan muayene ve gözlem odası ile yatalak ve felçli hastaların takibinin yapılacağı 10 yataklı Palyatif Bakım Merkezini gezerek, burada tedavi görmekte olan hastalara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Açılış töreni sonrasında Vali Ataklı ve beraberinde ki heyet, Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Himmet Durgut, Kamu Hastaneleri Birliği Daire Başkanları Uz.Dr. Ahmet Korkmaz ve Ümit Korkmaz’a, Aksaray Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz.Dr. Cengizhan Kılıçaslan ve emeği geçen diğer yönetici ve sağlık çalışanlarına teşekkür ettiler.

a.jpga6.jpga8.jpga10.jpg

ziya2.jpgziya3.jpgziya4.jpgziya5.jpgziya6.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00