• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Aksaray da Neler Oluyor

Abdullah Güdendede

Aksaray FM’ e canlı yayın konuğuolarak katıldık. Aksaray FM ekibiyle gerçekten güzel bir diyalog kurduğumuzusöyleyebilirim. Özel bir gündemle katıldığımız canlı yayınlar gerçektenheyecanlı geçiyor. Dinleyicilerin katılımlarıyla da renkli bir programadönüşüyor. Tabi bir de genç arkadaşlarımızın da bize katılmaları ortama ayrıbir hava kattı.

 

 Aksaray’ımıza özel bir gündemimiz vardı.Anadolu Gençlik Derneği olarak daima dert edindiğimiz bir konu olan ‘gençlik’...Nesiller boyunca artan yozlaşmanın ve tabana indikçe de içinden çıkılmaz birhal alan değerlerden uzaklaşmanın sonuçlarını hem aile hem toplum bazındagörüyoruz. Günümüzde gençliğimiz inancına ve değerlerine yabancılaş(tırıl)mışve büyük bir manevi tahribatla karşı karşıyadır. İnançlarından ve kendi ruhkökünden bihaber yetiştirilmesi gençliğin ruhsal boşluk yaşamasına zeminhazırlıyor ve gençler ruhsal boşluğun yerini içki, uyuşturucu ve kumar gibizararlı alışkanlıklarla doldurmaya çalışmaktadır. Son yıllarda yazılı ve görselmedya da sıkça duymaya başladığımız annesini babasını öldürmekten çekinmeyen,küçük yaşlarda çocuklara olmadık şeyler yapan ve depresyondan çıkamayan birgençlik bu ruhsal boşluğun bir sonucu olarak doğmuştur. Özellikle Üstat NecipFazıl’ın Muhasebe şiirindeki kıtalarında dedikleri derdimizi ne kadar da güzelözetliyor.

Üçkatlı ahşap evin her katı ayrı âlem! 

Üstkat: Elinde tespih, ağlıyor babaannem,

Orta kat: (Mavs) oynayan annem ve âşıkları,
Alt kat: Kızkardeşimin (Tamtam) da çığlıkları
; 

               Gençlikse kaygılıdır, geleceğinden kaygılı, neyapacağını bilmez bir şekilde ruhsuz bırakılmış, milli ve manevi değerlerinkoparılmış olmanın getirdiği buhranı iliklerine kadar yaşamaktadır. Batı,çaresiz bir şekilde gençliğine bizim şuan son süratle uzaklaşmakta olduğumuzdeğerleri vermeye çalışırken, bizde gençlerimize batının son süratleuzaklaşmaya çalıştığı şeyleri vermenin peşinde koşuyoruz. Nesillerin ruh kökünüdinamitliyoruz. Kimlik bunalımı, artan hırsızlık vakaları, tecavüzler, gözünükırpmadan insan öldürme ve sizinde şuan aklına gelen daha niceleri hep bugidişatın doğal bir sonucudur. Yanlış pusula ile doğru hedefe varmak imkânsızdır.

 

               Bütün bu nedenlerden dolayıgelecekte Türkiye’mizi emanet edeceğimiz gençlerimizin kendi ruh köküne sımsıkıbağlamak ve milli ve manevi değerleriyle yoğurmak için AGD olarak tüm Türkiyede ve Aksaray’ımızda da yaz-etkinlikleri düzenliyor. Müfredat olarak uzmanekiplerin hazırlamış olduğu kapsayıcı ve gayeye uygun olarak hazırlamış müthişbir program var.  Derslerin yanındasosyo-kültürel faaliyetlerle de gençlerimizi doyuracak şekilde genişletilmişolan bu çalışma Aksaray’ımızda büyüklük ve kapsam olarak da ilktir. AGDprogramın duyurulması ve tanıtımı noktasında üzerine düşeni yaptı. Aksaray’da yaşayanlarabilbordlarda, stantlar dağıtılan el broşürlerinde, sanal ve yazılı medya da veradyo da canlı yayınlarında bir aydır bu etkinliği tanıtıyor.

 

               Bu çapta ve içerikteki çocuklarımızahitap eden ve onları kendi özüne bağlayan çalışmaların artarak devam etmesiönemlidir. Hemşerilerimizin de böyle etkinliklere duyarsız kalmadan sahipçıkmaları ve gereken ilgiyi göstermeleri ileride çocuklarına bırakacakları enbüyük miras olacaktır.

 

Fzt.Abdullah Güdendede

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00