• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

AKP bayramda da siyaset konuştu

Erdoğan KAYA

Malumunuz iktidar partisi olunca siyaset Bayram falan dinlemiyor. Bayramın ikinci günü AKP’de bayramlaşma vardı, bayramlaşmaya bende katıldım. Partililer, parti yöneticileri, İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, İlçe Başkanı Haluk Yazgı, Milletvekillerinden Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, Belediye Başkanı Nevzat Palta, İl Genel Meclis B...

aşkanı Özkan Doygun ve Gençlik kolları Başkanı Abdül Samet Kılıç hazır bulundular. Milletvekili Sayın İlknur İnceöz yurt dışında görevli olduğu için katılamadığı söylendi.
Daha sonra salona geçildi, salonda toplanan çok sayıda partili ve Belde Belediye Başkanları yerlerini aldılar. İlk konuşmayı İl Başkanı Sayın Fatih Yıldırıcı Yaptı: “ Malumunuz ülkemizin dört bir yanındaki olaylar ve suriyeden gelen sığınmacıları hepimiz biliyoruz. Sığınmacı sayısı 105 bin civarına ulaşmış vaziyette. Bu sıkıntı ve olaylarla uğraşırken hizmetleri de hiç aksatmamış bulunmaktayız.
İlimizde iki bayram arasında çok önemli gelişmeler oldu. Yeni 400 yataklı Hastanemizin problemi bitti ihale aşamasındadır. Tren yolu ile ilgili önemli aşama elde edilerek havuza dahil edilmiştir ve artık tren yolu Aksaray’ın bir parçası olmuştur. Sanayinin taşınması ile Aksaray yeni bir yerleşim alanına kavuşmaktadır. Üniversitemizin yeni bölümleri Milletvekillerimizin gayreti ile açılmıştır. Bu bölümlerinde öğrenci alımı ile Aksaray da öğrenci sayısı 15 bin civarına çıkacaktır. Duble yolları hayal bile edemezken bugün satıh asfaltın dışında kaplama asfalt ile çalışmalar devam ediyor” dedi.
Yıldırıcı Aksaray’a yapılan hizmetleri sıralarken nerede ise yarım saatte bitiremedi. Daha sonra söz alan Milletvekilimiz Sayın Ali Rıza Alaboyun konuşmasını genel olarak dış siyasete ayırarak şunları söyledi: “Ülkemizin etrafındaki ülkelerde karışıklık ve olaylar var. Bazen Suriye ile ilgili müdahalelerimize karşı olanlar var. Şurada duvar komşunuzda yangın ve bombalar patlasa bana ne diyebilirmisiniz? Yangın yâda bomba mutlaka size de sıçrayacak ve hatta rahatsız edecektir. Onun için tedbir almak zorundasınız.
Etrafımıza baktığımızda bütün ülkelerde kargaşa var, Gürcistan Rusya çekişmesi ve olayları devam ediyor. Karabağ ve Ermenistan öylesine, bunca karışık bir bölge içinde huzurlu yaşamanın mücadelesini vermeye çalışıyoruz. Allah korusun eğer bir kıvılcım ülkemize sıçrarsa bizimde rahatımız bozulacaktır. Huzurumuzun bozulması için bütün gayretler bu yöndedir.
Bunun için birçok ülke ülkemizin ekonomik yükselişinden rahatsız olduğu için, bizi zayıflatmak ve ekonomik olarak çökertmek için PKK denen terörü desteklemektedirler. Bundan medet uman ve bundan yarar bekleyen düşmanlarımız var. Ama güçlü Ülke ve iktidarımız bunun üstesinden gelecektir.
Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, ülkemizi karıştırmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Şu güzel huzurumuzu bozdurmak isteyenlere de pirim vermeyelim” dedi.
Daha sonra Milletvekili Sayın Ruhi Açıkgöz ise Kılıçdaroğluna çatarak Cumhuriyeti istismar etmekle suçladı: “Biz sağ partiler, muhafazakâr partiler CHP’den daha fazla cumhuriyetçiyizdir. Milletimizin desteği ile Cumhuriyetimizi daha demokratik cumhuriyet haline getirmeye çalışıyoruz. Büyük oranda başarı sağladık ama elbette eksikler var. Demokrasinin olduğu yerde siyasi partiler yaşıyor.
Suriye’nin de adı Cumhuriyet ama baaz rejimi var. Cumhuriyet halk yönetimi demektir. Buna Türkiye’de muhafazakârların bir sıkıntısı olmadı” dedi.
Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Nevzat Palta konuşmasına dış siyasetle başlayarak çevremiz kaynıyor, elimizden duadan başka bir şey gelmiyor” dedi. Ardından, “ Ak Parti ile yerelde çok büyük hizmet yaptık, 200 bin nüfus görünen şehir bir milyon ikiyiz bin nüfusu kapsayan imara açılmış araziye hizmet yetiştirmekte bizi yordu. Ama en güzel hizmetleri vermeye çalıştık. Mahalli seçimler geliyor biz seçime hazır vaziyetteyiz, MHP ile CHP ne yapacağı belli olmaz, biz seçime hazırız” dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan İlçe Başkanı Sayın Haluk Yazgı, “Biz ayrılık gözetmeyen bir partiyiz. Batıda ne varsa doğuda olmalıdır görüşündeyiz. Biz tarihimizden aldığımız güçle hareket eden bir anlayışa sahibiz. Aksaray’ımız çok hızlı büyüyen bir şehir. Büyük projeler yapıldı, yapılıyor. Örneğin sanayinin taşınıp kentsel dönüşüm yapılması başlı başına büyük bir projedir. Seçimlere teşkilat olarak hazırız ve başaracağımıza inanıyorum” dedi.
Daha sonra bayramlaşamaya geçilerek partililerle bayramlaşırdı. Bu arada milletvekilleri ile görüşmek isteyenler kendileri ile özel görüşmeye çalıştılar. İktidar partisi olunca konuşmalarda ülke meseleleri ile gündem oluşuyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00