• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Ak Partide kongre demokratik olmalı

Erdoğan KAYA

AkPartide 5 olağan kongre süreci başlıyor. Konuyla ilgili olarak Perşembe günü AkParti Aksaray İl Başkanı Fatih Yıldırıcı açıklamalarda bulundu. Açıklamanıniçinde delege tespitinden söz edince adil bir delege seçimi olmalı. Nedenderseniz şundan önemli, parti yöneticilerinin ne kadar akraba ve eş dostu varsadelege yazılmamalı. Artık Ak Parti aile partisinden çıkarılmalı, ya da köy vekasabalarda delege yazarken parti yöneticilerinin dostlukları parti önünegeçmemeli, şehirde oturan köyde oturuyormuş gibi yazılmamalı.
Ben isterseniz Sayın Yıldırıcının konuyla alakalı takvim başlangıcı beyanınınbir kısmını sizlerle paylaşıp daha sonra düşüncelerimi ve endişelerimi yazayım.
“ Gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Kongre takvimi 15 Eylül 2014 tarihindebaşlamıştır. 22 Şubat 2014 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile BüyükKongreden önceki süreç tamamlanmış olacaktır.

5.Olağan Kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delegeseçimleridir. Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Bunun içindelege seçimleri köy, mahalle ve beldelerimize kayıtlı tüm üyelerimizinkatılımı ile sandık konularak yapılacaktır.

Delegeseçimleri partimizin ve toplumumuzun her kesimini kucaklayan adil bir anlayışile Tüzüğümüzde ve Yönetmeliğimizde belirtilen kıstaslar ve ilkeler göz önünealınarak gerçekleştirilecektir.
Delege seçimleri İlçelerimizde, köy ve mahallerimizde 18 Ekim - 19 Ekimtarihleri arasında aynı gün ve saatte yapılacaktır. Böylece parti içidemokrasinin ve seçmenimizle bütünleşmenin en önemli temeli köy vemahallerimizde atılmış olacaktır.
Daha sonra Kongre takvimine uygun olarak 1 Kasım 31 Aralık 2014 tarihleriarasında İlçe Kongreleri ve 22 Kasım 2014 22 Şubat 2015 tarihleri arasında daİl Kongreleri gerçekleştirilecektir.”

SayınBaşkanın demokrasinin temeli köy ve kasabalarda atılacak sözüne aynenkatılıyorum. Ancak umarım bu sözler sadece açıklamalarda kalmaz, Sayın Başkanbu süreci iyi takip eder. Eğer takip edip demokrasiyi işletmezse kırılmalarkaçınılmazdır.
Neden derseniz, bugüne kadar yapılan seçimlerde hep eş dost ve akrabailişkileri ön planda oldu. Gerçek partililer partinin kapısına yaklaştırılmadı.Eğer buna itiraz eden olursa geçmiş bir İl Başkanımızın partiyle alakası bileolmayan 60 tane çevresini delege yazdığını biliyoruz. Ben hatta bu delegelerihala saklıyorum, gerekirse bunları tek tek yazarım.

AkParti için her şeyini ortaya koyan partililer delege yazılmazken, partiye sövenve hakaret eden insanların delege olduğunu hepimiz biliyoruz. Artık parti darçerçeveden geniş kitleye açılmalıdır. Partiye her oy veren ve üye olan insandelege olma şansını yakalamalıdır.

Budemokratik seçim süreci doğru işler, işin başındaki insanlar yönlendirmeyapmazlarsa demokratik bir seçim olur. Demokratik seçim olurken kırılmalardaolmaz, herkes şapkasını önüne koyup eyvallah der hakkına razı olur.

Neleryaşamadık ki, Ak Partiye binlerce kişi oy verirken, partiyi dar bir çevreninelinde tutması ve seçimlerde adaylarda bile ahbap çavuş ilişkileri yaşandı. Birbüronun 3 ortağı, enişte kayın bir yerlere seçiliyor. Sanki koskoca Aksaray’daadam yokmuş gibi, bu partide bunları yaşadık. Partide zerre kadar emeği olmayaninsanların eş dost hatırı ile bir yerlere seçildiği dönem artık kapansın.Partinin gerçek sahipleri gelsin, hak edenler bu partide olsun. Krallık gibikoskoca ilde adam yokmuş gibi sürekli aynı adamlar artık dinlensin. SayınCumhurbaşkanı Erdoğan yoruldu ama bizimkiler hala yorulmadı. Yıprandınızkardeşim artık bir kenarda dinlenin, perde arkasından da çekilin.
Bazı gerçekler artık konuşulmalı ve susanlar sesini çıkarmalı. Parti artıkkitle partisi oldu ise artık kitlelere hitap etmeli. Belli bir azınlığın elindeşamar oğlanı gibi kullanılmamalı. Ben biliyorum bazı guruplar bana sövecek veeleştirecek, hem de eleştiriyorlar. Çünkü falanın adamı gibilerinden, sen adamol herkese kucak aç senin de adamın olalım. 12 senedir susmak yetmiyor mubundan sonra susma yok, parti kimsenin babasının çiftliği değil.

Eskildeki Belediye Başkanının şikâyeti busıkıntıdandı. Adam kendi partisinin Belediye Başkanına hakaret ettiği gibi banada ilçe Başkanı kendi Başkanını övdüm diye mail ile hakaret etti. SonraSavcılığa verdim uzun araştırmalar sonunda İlçe Başkanın bilgisayarından çıktı.Kendisi işi oğlunun üzerine attı ve oğlu mahkemeden ceza almıştır. Bu nasıl birparticilik ve anlayış anlamış değilim. Umarım demokratik bir delege seçimi ileseçime gidilir ve kazanan Ak Parti ve Aksaray olur.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00