• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Ak partide aday bolluğu

Erdoğan KAYA

Aksaray Ak Partide Milletvekilliği adayları yavaşyavaş ortaya çıkmaya başladı. Tahminler zannedersem 100 üzerinde idi ama busayıyı bulmayacak gibi. Tabi bunun asıl nedeni ise bana göre adaylık ücretlerigeri adım attırdı. Nedeni ise aday ücretlerinin yüksek olması bazı bürokrasidengelecekleri frenledi. Bazıları da ilk etapta biraz şov olsun diye ismini öneçıkarmaya çalıştıklarını görmüş olduk. Bunlar içinde ücretler az olsa idiatlama yeri olarak kendilerini tescilleyeceklerdi. Ama alınacak ücretler onlarıgeri adım attırmaya yetti.
Aday adayları içinde dişli aday adayları mevcut olmakla beraber gözebatmayanlarda var. Ben bazılarını hiç görmedim ve tanımıyorum, umarım tanışmakkısmet olur. Az çok öne çıkan adayları şimdiden tahmin edebiliyorum. Ama şimdiburadan sıralama yapsam bana kırılıp darılanlar olacak, en iyisi bunlar bendekalsın.

Bildiğim aday adayların isimlerini yazacak olursak,mevcut Milletvekilimiz Sayın İlknur İnceöz Hanımefendi, Hüseyin Hüyük, OsmanBahadır Bozkurt, Prof. Dr. Faruk Bozgöz, Cenap Aşçı, Cihangir Fikri Saatçioğlu,Esat Zengin, eski Milletvekili Ahmet Yaşar, İsmail Gümüşay, İşadamı Nutku Akın,M. Ali Merç, Erkaya Yırık, Mehmet Özer, Sendikacı Mahmut Aslan, SaffetÇalışkan, İbrahim Ergin, Latif Ağar, Nevzat Palta, Şaban Bostan, Mahmut Kuzucu,Ercan Kurnaz, Mevlut Yol, Ali Osman Köse, Salim İçli, Mahmut Naci Çuhacı,Cengiz Aydoğdu, Sevinç Kasal, Ömer Köse, Hazım Turan, Yahya Irmak, Suat Güneş,Mehmet Bekleviç, Yaşar Avcı, Hüseyin Sarıkaya, Ayhan Erel, Fahrettin Özyön,Halil Demir, Adem Atay, Miray Koyuncu ve diğerleri.

Diğerleri derken inanın ya aklıma gelmemiştir ya daisimlerini bilmediğim adaylarıdır. Yoksa isimlerini yazmama gibi birayrıcalığım olmamıştır. Zaten aday adaylarının tam listesi 20 Şubattan sonranetleşecektir, o zaman tam yazma imkânı buluruz. İsimleri yazarken desıralamada bir art niyetim olmadı sadece aklıma gelenleri yazarak devam ettim.
Aday adaylığı esnasında isimleri değerlendirmem ve taraf olmam mümkün değildir.Her aday adayı kendisine güvendiği için yola çıkmışlardır, Allah yollarını açıketsin. Bizim taraf olmamız şu aşamada zaten doğru olmaz ve yakışıkta almaz.Belki bunlar içinde içime sinmeyen ve hatta aday olduğunda oy atmama gibitereddüdüm olanlarda mevcut.
İnşallah Genel Merkez Aksaray’a yakışan bir liste oluşturur bizde içimize sinesine gidip oyumuzu kullanırız. Yoksa benim gibi düşünen birçok kişinin olduğunubiliyorum. Yoksa Ak partinin 2023 hedefi heba olur ve yazık olur.

Genel Merkezde zaten tabanı sağlam ihanet etmeyecekisimler üzerinde duracaktır. Bunun içinde temayül ve mülakattan sonrabaktığımızda her ikisi arasında bayağı bir zaman aşımı var. Bu süre çok iyideğerlendirilip incelenecek.

Her türlü çalışma yapılacaktır, burada temayüldensonra kamuoyu yoklamaları, kanaat önderlerinin görüşleri, teşkilatın görüşleri,aday adayları hakkında gizli çalışmalar yapılacak. Öyle pat diye adaybelirlenmeyecek. Geçmişte en ufak kusuru ve partisine ters çalışanlar bir birayıklanacak.

Bu seçimde kanaat önderlerinden Paralel ile ilgilibilgiler alınacak. Belki de hiç öne çıkmayan ve bilmediğimiz kişilerdenbilgiler alınacak. Geçmişte aradan sızmalar gibi sızmaya izin verilmeyecek vesağlam adaylar belirlenecek. Adayların yaşamları dahi gündeme gelecek.
Ticari işlerden tutun toplumdaki algısı ve yaşamı bile ele alınacak. Partisiile bugüne kadar bağlarının ne durumlarda olduğu bile incelenecek.

Bu seçimde adaylık kolay lokma olmayacak ve pat diyeaday tespiti yapılmayacak. Aday adayları bu kriterleri göz önüne almalılar.

Geçmişte parti aleyhinde olmuş, hakkında ileri gerikonuşmuş olanlar bile tespit edilerek irdelenecek. Onun için ben Ankara’danicazet aldım adaylığım kesin lafları kimseyi kesmeyecek. Aday olamayıp tagelecekte tekrar aday olacaklara şimdiden uyarı yapıyorum. Sakın aday olamadımdiye partiye ters çalışıp aleyhte olmasınlar, bunlar bir yere yazılır ve birgün gözünüzün önüne konur. Benden şimdiden söylemesi herkes ona göre çalışmayapsın.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00