• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Ah Bu Gençler

Abdullah Güdendede
              Pazargünü Liseler komisyon başkanımız Sayın Deniz Sevmiş’le Aksaray FM 99,5 canlıyayın konuğu olarak katıldık. Aksaray FM ekibi gerçekten sıcakkanlı insanlar...Konumuz niçin Anadolu gençlikti.  Günümüzdeırkçı emperyalizm ülkeleri işgal etmeye ilk olarak zihinlerden başlıyor.Gençler ise bu konuda ilk hedef alınan kitledir. Yusuf kaplanın ifade ettiğigibi “  Gençlik: İnsanın hem bütünzaaflarının özetlendiği bir ‘ağ’, hem de bütün erdemlerinin gizlendiği bir‘çağ’. Hem bir milletin geleceğini emanet etmek için en önemli gücü gençleriolduğu gibi yine bir milleti özünden, medeniyetinden ve kültüründen koparılmasıiçinde ilk iştah kabartan kitle gençler oluyor.

                HesionM.Ö. 800 söylediği  "Günümüzgençleri öyle umursamazlar ki ilerde ülke yönetimini ele alacaklarınıdüşündükçe umutsuzluğa kapılıyorum. Bizlere; büyüklere karşı saygılı olmayı,ağırbaşlı davranmayı öğretmişlerdi. Şimdiki gençler, kurallara karşı geliyorlar,duyarsızlar ve beklemesini bilmiyorlar.” Sözü gençlerle alakalı kaygıların eskiçağlardan beri olageldiğini gösteriyor. Günümüzde ise bundan daha farklı birboyutta sorunlarında eklendiğini üzülerek görüyoruz. Milli ve manevideğerlerinden uzaklaştırılmış ve kendi medeniyetine yabancılaştırılmış birgençlik yetişiyor. Bin yıldır bu topraklarda yaşamamızdaki en büyük amil olandeğerlerimizin kaybolmaya yüz tuttuğunu üzülerek görüyoruz.  Batı medeniyetin mutluluk odaklı yaşamfelsefesiyle yoğruluyoruz. Yani elde ettiğimiz şeylerin hep bir üst modeliüretilirken ancak buna sahip olarak mutlu olabileceğimize inanmış durumdayız.İçsel huzurun görmezden gelinmesi ve hazcı bir yaşam felsefesinin benimsenmesidoyumsuz ve depresif bir toplum meydana getiriyor. Hâlbuki mensubu olduğumuzdin yani İslam felsefesinde içsel huzur her şeyden önce gelir. Bir işi yaparkenbunun sonucunun vidanın da bırakacağı etkiyi düşünmemizi öğütler. Gençlerindeğerlerine yabancılaşması sadece onların suçu mu? Bu sorunun cevabı hoşumuzagitmeyebilir ama sadece onları suçlamak doğru değil. Toplum olarak gençlerinsoru ve sorunlarına ne kadar cevap bulabildik bunu düşünmemiz gerekiyor. Bizonların yetişmesinde ortaya çıkan sorunlara çözüm üretemedikçe ve sorularınaçağa uygun cevaplar veremedikçe gençlerimiz savrulmaya devam edecek. Gayesizbir yaşamın getirdiği depresif hal ise gençlerimizdeki materyalist bir yaşamanlayışının beklenen sonucudur.

                Televizyondansonra özellikle internetin yaygınlaşması ile gençler sanal bir dünya da yaşamayabaşladı. İçsel eksikliklerini sanal ortamlarda doldurmaya çalışıyorlar. Buşekilde hayatla olan bağlantılarını azaltmaları iletişim problemini hat safhayaçıkarıyor. İşte tam burada Anadolu gençlik derneği büyük bir misyonuüstleniyor. Gençliğin ahlaki ve manevi tahribatının önüne set çekmek için vargücüyle Türkiye genelinde çalışıyor. Özellikle ortaöğretim, üniversite veçalışan gençlik komisyonları gençliğin değerleriyle barışık yeni Fatihler,Alparslanlar, Abdülhamitler ve Erbakanlar yetiştirmek için gecelerinigündüzlerine katarak çalışıyor.

                AGD,bir medeniyet projesidir. Bin yıldır bizi bu topraklara bağlayan değerlerisavunan geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi görüp “Bir yıl sonrasınıdüşünüyorsanız bir tohum ekin, on yıl sonrasını düşünüyorsanız bir fidan dikin,yüzyıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin” sözünden yola çıkarak çağlarkapatıp çağlar açan Fatihler yetişmesi için insan yetiştirin anlayışıylahareket ediyor. Gençlerin önüne örnek şahsiyetler koyarak onların yalnız olmadıklarınıve yapılabilir hedefler peşinde olduklarını görmelerini sağlanıyor. Hepsöylediğim gibi AGD; Mehmet Akif’in Asım, Sezai Karakoç’un Talha, NecipFazıl’ın büyük doğu, Erbakan’ın Mücahit tasavvurunun hayata geçirildiği yerdir.

                Daimagenç kalabilmek ümidiyle…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00