• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

ADH; 630 yatağa bağımlı hastaya evinde sağlık hizmeti veriyor

ADH; 630 yatağa bağımlı hastaya evinde sağlık hizmeti veriyor
Evde Sağlık Hizmetleri, Aksaray Devlet Hastanesi ve Aksaray Belediyesinin işbirliği ile hız kazandı.

Aksaray Devlet Hastanesi ve Aksaray Belediyesi arasında Mart 2015 tarihinde imzalanan protokol sonrasında, evde sağlık hizmetleri daha hızlı, etkin ve verimli hale getirildi.

Günlük ortalama 20 yatağa bağımlı hastaya ulaşan Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, hastalara başta muayene hizmeti olmak üzere, enjeksiyon, yara pansumanı, sonda, serum, tetkik ve kan alımı, ilaç uygulaması ile hasta yakınlarına eğitim veriyor. 

Uzun süre yatmak durumunda kalan hastalara karyola desteği de sağlayan Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, hastaların ilaç, bez ve havalı yatak raporlarına da yardımcı oluyor.

Aksaray Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi sorumlusu Uz. Dr. Gülay Oludağ, halen 630 hastanın evde sağlık hizmeti birimince takip edildiğini, ağır ve uzun süreliyatağa bağımlı hastaların ay içerisinde en az bir kez ziyaret edilerek, fiziki muayenelerinin, tetkik ve tahlillerinin, yara pansumanı ve enjeksiyonlarının düzenli olarak yapıldığını söyledi.

Uzm.Dr. Oludağ “Aksaray Devlet Hastanesi ve Aksaray Belediyesi arasında imzalanan protokol gereğince, Aksaray Belediyesi araç, yakıt, iki şoför, bay ve bayandan oluşan iki temizlik personeli desteği veriyor.

 Aksaray Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi şu anda bir uzman hekim, dört hemşire, bir yaşlı bakım teknikeri, iki şoför ve iki temizlik personeli ile 630 yatağa bağımlı hastaya sağlık hizmeti veriyor.

 Belediye ile imzalanan protokol sonrasında evde sağlık hizmetimiz daha hızlı, etkin ve verimli hale geldi. Evde Sağlık hizmeti almak isteyen hasta sayısı da her geçen gün artmaktadır. Günde ortalama 20 hastayı evinde ziyaret ediyoruz. Yaptığımız rutin sağlık hizmetlerinin yanında, uzun süredir yatağa bağımlı olmanın getirdiği yatak yaralarının bakımı konusunda hasta yakınlarına eğitim veriyoruz.

Aynı zamanda yatan hastalarımıza rehberlik yapıyor, zaman zaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne yardım ve bakım parası ve diğer ihtiyaçları için yönlendiriyoruz.

Evde Sağlık Hizmeti biriminde bulunan bay ve bayandan oluşan iki belediye personeli, yalnız yaşayan yatağa bağımlı hastaların, kişisel ve genel temizliklerini, ev temizliklerini ve yemek ihtiyaçlarını da karşılıyor

Bütün bu hizmetleri Aksaray Belediyesinin katkıları ile Aksaray Belediye sınırları içerisinde yatağa bağımlı hastalara yapıyoruz. Diğer ilçe, kasaba ve köylerde bulunan yatağa bağımlı hastalara ise Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İlçe hastaneleri yardımcı oluyor” dedi.

Aksaray Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz.Dr.Cengizhan Kılıçaslan’da Aksaray Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmeti biriminin 2010 yılından günümüze kadar 1326 hastaya ulaştığını, bu hastalar arasında ölen ve iyileşerek günlük hayatına dönen hastaların olduğunu, 2015 yılı itibariyle de 630 yatağa bağımlı hastanın,Evde Sağlık hizmetlerinden faydalandığını, Mart 2015 tarihinde Aksaray Belediyesi ile imzalanan protokol sonrasında, belediyenin araç, yakıt ve personel desteği sunduğunu, Evde Sağlık Hizmetlerinin daha hızlı, etkin ve verimli hale getirildiğini ifade ederek, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ’ya verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00