• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Eskil'de Taekwondo Sporu desteklenmeli!

Mustafa BOZDAĞ

Eskil İlçe olarak Sporseveriz ama Sporun da futbol olanını dahaçok severiz. Geçen Hafta içerisinde Eskilgücüspor Bağlıkayaspor’u 4-0 lık netbir skor ile yendi. Bu galibiyetten dolayı Öncelikle Eskilgücüspor Yönetimini,teknik ekibini ve oyuncuları ayrı ayrı kutluyorum.

Hafta içinde Konya’da Eski garaja gittim. Bu galibiyetEskilde de oldukça ses getirmiş olacak ki bizim Karakol-Bozcamahmut Konya’yayolcu taşıyan otobüsçü Mehmet Oruç “HocamHayatta Ben tek Kartal tanıdım Oda Çöl Kartalı” dedi hemenminibüsünden Eskilgücüspor atkısını çıkardı. Baktım inceledim oldukça hoşolmuş Kaç para dedim 10 TL hocam dedi. Bana sat sen bir daha al dedim o daHocam lafımı olur Bizim Çöl Kartalı 4 çekmiş Ben bu 4 golün hatırına bu atkıyısana hediye ediyorum dedi boynuma doladı. Bende kendisine teşekkür ettim.

Ama atkıyı boynuma doladıktan sonra biraz ilerledim ulen Mustafasen ne yaptın niye beleşe konuyorsun ver parasını de ki bu parayı ver bana daaynı atkıdan getir. En azından çam sakızı çoban armağanı da olsa Eskilgücüneküçük de olsa bir katkın olsun dedim Atkıyı beleş aldığıma pişman oldum. AmaEskilgücüne destek olmak adına mutlaka kendi paramla o atkılardan alacağımburadan da herkesi en azından parasıyla 1 atkı almaya davet ediyorum.

Gelelim Asıl Meselemize;

Eskil'de ne zamanki Taekwondo sporu yapılmaya başlandı, Benimde buspor ilgim başladı. Bu ilginin sebebi eskilde futboldan başka sporunda istenildiğindeyapılabileceğini göstermiş olmasıdır.

İlçemizde Eczacılık yapan Milli Takım'da yer alarak, uluslararasışampiyonalarda da ülkemizi temsil eden iki Türkiye Taekwondo Şampiyonluğu olanEczacı Ömer Atuğ,  Antrenörlük eğitimi aldıktan sonra, ilk kursunuEskil’de açmıştı. Eczacı Ömer Atuğ, başlangıç olarak minikleri hedef seçen buhedefinden miniklerden milli takıma sporcu yetiştirme amacı ile işe başladı.Kurs açılalı yaklaşık olarak 7-8  ay oldu. Bildiğim kadarıyla kuşaktaaldılar. Her gün sosyal medyadan Ömer hocanın profiline bakarım son günlerdebazı görüntüler yayınlamış oldukça ümitlendim.

Kısaca İlçemizde Taekwondo Milli Takımının temelleri atılıyor.Diyebilirim.

Fakat eksik olan bir şeyler var tamam bu sporun yapılması içinortam hazırlanmış şimdilik idare ediliyor. Maddi destek şart bu destekte hepdevlet kurumlarından beklenmemeli Ömer hocamız aslında açıkça söylemiyor amaiçinden beklediğini ben sezilmeyebiliyorum. Eskilimizin hatırı sayılıresnafları var bu esnaflar Ömer hocamız gönüllülük esasına dayanarak bu işekalkışmış ilçemizin adını bu spor ile duyurmaya çalışıyor şu hocamızı birziyaret edelim hocam sen Eskil için çalışıyorsun bizim yapabileceğimiz ne varne yok karınca kararınca bizimde bu çorbada bir tuzumuz olsun demesini bekliyor.Tabi Eskilimizde bu çocuklara sponsor olabilecek esnaflarımız yok mu var!

E  o zaman onlardan birileri sponsor olsa daha iyi olmaz mı?

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00