• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Festival Heyecanı!

Mustafa BOZDAĞ

Geçen hafta içerisindeBasın’a yansıyan festival haberi bir anda Eskil’in gündeminin ilk sırasınaoturdu.

Bilindiği gibi EskilBelediye Başkanı Niyazi Alçay’ın seçim vaatleri arasında da yer alan “Festival“  Eskil için hayaldi “GERÇEK” oluyor.

Edindiğim bilgiye göre, EskilBelediyesi öncülüğünde 1. Düzenlenecek olan “Eskil Tarım, Hayvancılık ve Turizm Festivalinin” içeriklilerininbelirlenmesi için Eskil Belediyesinde Eskil Kaymakamlığı, İl Kültür TurizmMüdürlüğü, Eskil Esnaf odası ve Ziraat Odasının öncülüğünde bir toplantıyapıldı. Toplantıda Festival’in 27, 28 ve 29. Ağustos 2015 tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı.

Festivalde,içerik olarak düşünülen;

Tarım bilgi yarışmaları,

En iyi çiftçi,

En iyi buzağı,

En iyi kuzu,

Traktör yarışları,

En iyi buğday,

En iyi pancar,

En iyi mısır vb yarışmalardüzenlenecek.

Bunların dışında çeşitlikonserler, gösteriler, sempozyum ve paneller yer alacağı basına yansıdı.

Festival düzenlenir düzenlenmesineama önemli olan içerik ve tutundurma kısaca sürekliliğini sağlamak önemli bununiçin ciddi organizasyon gerekiyor. Ümidimiz inşallah ciddi bir çalışmayapılarak güzel bir festival olmasıdır.

Burada herkesin önerileriolabileceği gibi benimde aklımdan geçenleri aktarmak istiyorum.

BirinciOlarak; getirilecek sanatçılar içerisine Festival’e uygunsanatçıların getirtilmesi bunlar içerisinde Eskil’li ve Aksaraylı sanatçıların yeralması,

İkinciOlarak; Birçok yerde olduğu gibi “AĞA” seçimi yapılmalı, bazı yerlerde Ağaya kemer takarlar Eskil’deağasını belli etme zamanı geldi. Hem bu sayede Eskil’in zenginleri de elinicebine atmış olur.

ÜçünüOlarak; Sponsor, Ciddi bir sponsorlar bulunmalı bu sayedemaliyeti sponsorlara yüklenerek daha ilgi çekici hale getirilebilir. Mesela birtraktör firması bir çiftçiye bir traktör hediye edecek dense vatandaş şimdidenhazırlıklara başlar. Bu doğrultuda bir çalışma yapılabilir.

Dördüncüolarak; tanıtım, şimdiden afiş ve broşürler ile eskilin tümyaylalarında asılarak vatandaşı bilgilendirme yapılarak. Festivalehazırlanmalarını sağlamak gerekir. sürekli olarak basının gündemde tutulmasıgerekir.

Sonuçolarak; Başkan Alçay’ında söylediği gibi Çiftçilerin emeğininkorunması ve Eskil  Tarım ve hayvancılığı ile kültürünün Görkemli birfestival düzenleyerek Eskili ülkemize tanıtılmasını için Geniş katılımlı birfestival yaparız. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00