• BIST 9524.59
  • Altın 2505.405
  • Dolar 32.5618
  • Euro 34.6475
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Edebi Gençlik

Hüseyin Gök

 Bir yazımda şu cümleleri kullanmıştım;

 

“Etrafınıza bir bakın. İslam'ı hatırlatan kaç kişi kaldı..Batılılaştıkça batıyoruz. Utanmaktan utanan bir gençlik türedi. Masonikfaaliyetler , inançsız sistemler dinsizliği yaydılar. Dizilerle , gayr-ı meşruklipler ve şarkılarla , kültürümüze hiç yakışmayan programlarla genç beyinlerizehirlediler. PARA her şeyin ilacıdır diyerek asıl ilacımız olan İNANCIMIZIsömürdüler. Adım başı 'ben ateistim' diyen gençler görmekten kalbim sancıyor.İçimi sıkıyorlar , içim , ağlıyorum.. Hadisin devamında içim sevinçledolduruyor birden , müjde geliyor sevgiliden ; ''Ne mutlu gariplere..''

 

 Şimdi bakıyorumda etrafımabir düzelme var gibi neden derseniz bizim küçük ilçemiz Eskil’de bile gençlikadına faaliyet yapacak gençler ortaya çıkmaya başladı bunun bariz örneği EskilAnadolu İmam Hatip Lisesinde kurulan Edebi Gençlik Topluluğudur. İlk baştaEskil’de bu iş yürümez gibi cümleler kurmuştum ama şimdi yaptıkları işlerdendolayı ne kadar yanıldığımı anladım.

 

 Bu topluluğun kurulmasında emeği geçen Bayram hocamıza ve Mehmet EminGök kardeşime teşekkürlerimi iletiyorum ve ben inanıyorum güzel işlerin yapılacağına..

 

 Bu anlamda topluluğun başkanlığını yürütenMehmet Emin kardeşimlede kısada olsada konuşma imkanı buldum ve topluluk adınaşunları söyledi.

 

“Edebi Gençlik Topluluğu’nunamacı;

 

Milli ve Manevi Değerlere BağlıMilletimize hizmet etmeyi büyük bir görev sayan güncel meseleleri takip edenher alanda donanımlı ahlak ve maneviyat dolu idealist gençler yetiştirmektir.

Diğer amaçları ise,  Ecdadımızdan aldığımız adalet ve hoşgörüyükendimize şiar edinerek dünya barışına katkıda bulunmak için çalışmak vedünyanın neresinde bir sıkıntı varsa oraya koşturacak dertte bir nesil yetiştirmek.

 

Bu topluluk çerçevesinde Eskilgençliğini bir nebzede olsa aktif tutmak ve gençliğe yönelik faaliyetleryapmak.” dedi

 

 Buradan Eskil halkına seslenişde bulmakistiyorum, gençler bizim geleceğimiz biz onları ne kadar iyi yetiştirirsekgeleceğimizide o kadar iyi hazırlamış oluruz. Genç arkadaşlarımız küçük de olsabi adım atmışlar bizimde bu adıma destek olmamız gerekiyor. Allahım yollarını açıkeylesin inşallah.. 

 

                                  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00