• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Öğretmensiz Bir Dünya Düşünülemez!

Mustafa BOZDAĞ

Eğitim birülkenin gelişmesinde, kalkınmasında önemli bir unsurdur. Eğitimi eğitim yapanbelli kriterler var bu kriterlerin en önemlisi öğretmenlerdir.

24 KasımÖğretmenler günü tüm yurtta çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Bende bugünkısaca bu günü önemli kılan değerli öğretmenlerimize ayırmak istiyorum...

Baş ÖğretmenMustafa Kemal Atatürk de her zaman eğitim ve Öğretmen'e önem verdiğini bir çoksözünde dile getirmiştir.

Bizler de Yılda bir gün dahi olsaÖğretmenlerimizi hatırlamak "onlara önem verdiğimizi"göstermek, yaptıkları işin ne kadar kutsalolduğu vurgulamamız gerekir.

Maalesef günümüzde Öğretmenlik Mesleğideğer kaybetmeye başladı. Eskiden öğretmenliğin bir saygınlığı vardı. Biröğrenci öğretmenini görse ne yapacağını şaşırır, paniklerdi nasıl saygıgöstereceğini bilemezdi. Günümüzde ise Neredeyse öğrenci öğretmeninin yanındangeçerken sigara içiyor, gerekli saygıyı göstermez duruma gelmiştir.

Bir diğer sıkıntı ise sendikalar konusuhemen hemen öğretmenlerin çoğunluğu sendikalar sayesinde siyasallaşmış ya dasiyasallaşmak zorunda kalmıştır. Her sendikanın belli bir siyasi görüşü varüyelerini o doğrultuda yönlendirir duruma gelmiştir. Hatta belli sendikalarsiyasi partilerin genel kurullarını takip eder duruma gelmiştir.

Eğitimde siyasetin yer almaması gerekir.En Son Müdürlük atamalarında hepsi için demiyorum. Bazıidareciler yurdun ücra köşelerinde tırnaklarını kazıya kazıya geldiğimertebeden siyaset etkisi ile öğretmenliğe dönüş yapmak zorunda kalmışlardır.Belki öğretmenliğe dönmesi gereken yada emeklilik yaşı gelenler için ayrıtutuyorum. 

Her şeye rağmen...

Öğretmenlerden öylesine duygu dolumesajlar geliyor ki üzülmemek elde değil. Onların samimi duygularından zerrekadar şüphe duymuyorum. Ama onlar için var olduklarını söyleyenleri, öğretmenlergibi, ben de çok inandırıcı bulmuyorum.


Yine de Öğretmenlik Türkiye'de de değerli saygın mesleklerden birisi bu mesleğiicra edenlerde bu saygınlığını koruyacak ve bu doğrultuda hareket etmelidirler.Daha modern bir Türkiye ve daha ümit veren bir gelecek için. Atatürk'ün çizdiğimedeniyet yolu doğrultusunda Öğretmenlerimiz gücünü fark etmeli vekullanmalıdır.

Devletimiz öğretmenlerin çalışma şartlarını iyileştirmeli

Günümüzde Önceki yıllara göre kısmiolarak iyileştirme olsa da halen yurdun bir çok bölgesinde öğretmenlerimizeğitimden çok eğitim dışı işler ile vakitlerini harcamak zorunda kalmaktadır. Bu şartların giderek iyileştirileceğini umuyorum.

Kısaca;

Hepimizin öğretmenlerimize kızdığı, kırıldığı, anlar olmuştur. Bazen bir veliolarak, bazen meslektaş olarak, bazen öğrenci olarak. Fakat bugünlerimizdeemeği olan sevgili öğretmenlerimizi unutmayalım. Öğretmenler Başka bir hediyeistemez, bir kuru teşekkür bile onları çok mutlu edecektir.

Bu vesile ile Başta banaemek veren öğretmenlerim olmak üzere tüm değerli öğretmenlerimizin gününü eniçten dileklerimle kutluyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00