• BIST 9534.43
  • Altın 2478.558
  • Dolar 32.4914
  • Euro 34.5802
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Dedikodu üretmek

Erdoğan KAYA
Geçtiğimiz günlerde ilimiz kent merkezine yapılan Saat kulesinin yakıştığını yazmıştım. Dünde televizyon yayını için Aksaray’ı tanıtımı programı çekerken kent meydanında idim. Arkadaşlarımız çekim yaparken havanın iyi olması nedeni ile saat kulesinin etrafında oturan vatandaşlarla konuştum. Banklarda otururken etrafına dikilen çiçekleri seyrediyorlardı. Eski hava topuzu ile saatin arasındaki farkı sordum, oturanların bir tanesinden şikâyet duymadım. Aksine herkes bu saat kulesi buraya daha iyi yakıştığını söylediler.
Ancak vatandaşın dışında farklı siyasi düşüncede olanlar ve Başkan muhaliflerine denk gelince, “neye gerek vardı, aynı partinin birisi yaptı birisi yıkıyor” gibi dedikodu yapıyorlar. 200 bin merkez nüfuslu ilde bu üç beş muhalif yaşamıyor ki, onlara kulak versek.
İşleri sadece dedikodu üreticisi olan eli boş insanlar başka bir şey bulamayıp dedikodu makineliği yapıyor. Allah’ınızı severseniz eğri oturup doğru konuşalım, bana sürekli bu konularda tenkit mesajı yazan belli kimseler söylermisiniz Topuzlu hava havuzu kimin gözüne hoş görünüyordu ya da dikkatini çekiyordu?
Kış geldiğinde zaten çalışmayan, yazları çok az hava püskürten bu topuzun ne anlamı vardı? Zaman zaman bulunduğu havuz dolup etrafa taşıyor ve her yer su akıntısı ile çevre kirleniyordu. Hiçbir kimsenin bu Topuzlu hava havuzundan memnun olduğunu düşünmüyorum. Belki yapılırken iyi niyetle yapılmış olabilir, ama bir işe yaramadığı görülünce güzel bir değişimle değişmesi de gayet normal. Bana sürekli biri yapıyor biri yıkıyor bunu neden yazmıyorsun diyenler bana göre boş konuşuyor.
Hatta Sayın Başkan Yazgıdan rica ediyorum meydandaki düz oturakları kaldırsın. Buraya oturan insanlar zaten çoğunluğu yaşlı sırtını yaslayamadığı bu oturaklar hiç olmasa daha iyi. Hatta bu oturakları saat kulesinin etrafındaki oturaklarla donatıp dikilen çiçekleri tüm kent meydanın etrafına ekerek meydanı güzelleştirebilir, bence bunu demek lazım.
Efendim makas yolundaki Şehitlik niye yıkılıyor buraya ne konacak diye bana yazanlara da şunu söyleyim bir Allah’ın kulu burasının bana şehitlik parkı olduğunu söyleyebilir mi? Bakın bana yazan bir kardeşimiz burası ile ilgili ne diyor:
“Çok şükür makastaki o bilmem kaç derece eğimli olan saçma şeyi kaldırıyorlarmış bugün. Çok memnun oldum. Dışardan gelen misafirlerimize anlatamıyorduk ne olduğunu. İnşallah yerine saat kulesine benzer güzel bir proje yapılıyordur.”
Sayın Başkan Haluk Yazgıya buraya ne konulacağını bir ay önce sorduğumda, “ Erdoğan Bey sürpriz olsun biraz merak edin çok güzel bir Aksaray’la ötüşen figür koyacağız” demişti. Bende bunu çok merak ediyorum.
Adına şehitlik parkı konarak yapıldığında inanın çok üzülmüştüm. Dedim ki, bunun neresi şehitlik parkı dört bir tarafı yol park yeri yok. Burada bunca insanın gelip geçtiği ve trafik tehlikesini yaşandığı bir yerde park olur mu diye kızmıştım. Hatta burasından sürekli araç geçiyor, buraya ne aile oturur nede gürültüden rahatsız olanlar oturur.
Hatta adını şehitlik koydular, sanki burada şehit varmış gibi dedim. Yarın burasını yıkan olsa adama bir sürü eleştiri getiriler de demiştim. Ama Sayın Haluk Şahin Yazgıyı tebrik ediyorum her şeye rağmen burasını yıktı. Allah aşkına burası Aksaray’ın girişi Aksaray için ne anlam ifade ediyordu?
Umarım hemen yandaki parkın etrafını da açar buradan geçen herkesin göreceği şekilde buraya da çok farklı figürlerle süsler gelip geçenlerin dikkatini çeker. Aksaraylılarda başka illere gittiklerinde o illerde gördükleri figürlerin yanında resim çektirme yerine artık Aksaray’da çektiriler. Ben her Manisa’ya gittiğimde Akşehir’den geçerken Nasrettin hoca figürlerine dikkatlice bakarım toruna gösterrim. Başka ilin insanları bizdeki figürleri görseler gittiklerinde anlatsalar fenamı olur?
Geçen Kılıçaslan parkına konan bazı çocuk figürlerinin resmini internetten gören benim torun ille buraya gideceğim diye diretti. Gidip gördü ve merakı giderildi ve sevindi.
Sürekli tenkit makineliği yapan insanlar birazda tenkit yerine olayın güzel yönlerine bakarlarsa onlarda umarım hayatlarından zevk alırlar. Kenar mahallelerde çamurdan çıkamayan insanlara bir sorun bakalım bir karış boyundaki mahallelerine atılan asfaltlardan ne kadar memnunlar. Geçmişi kötülemek adına değil, yanlış varsa düzeltilmesi adına ben şahsen memnunum. Memnun olmayan kişinin ayağının altına altında döşeseniz memnun edemezsiniz.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00