• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Yok, artık o eski bayramlar!

Mustafa BOZDAĞ

Bayramlar bizleri bir araya getiren en değerli zaman dilimlerinden biridir.Bayramların müminler arasında ayrı bir yeri vardır. Müslümanlar için kutsalsayılan 2 Bayramımız vardır.

Bunlardan Birincisi, Bir ay boyunca nefislerine oruç tutturan müminler,sabır imtihanını vererek manevi kazançlarının sevincini Yaşatan Ramazan Bayramıikincisi ise, Bizlere,Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatan Kurbanibadeti, bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşmasını simgelerken, diğer yandantoplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi vedostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlayan Kurban bayramıdır.

Bayramlardiyoruz da Bayramların Eski tadı tuzu kalmadı. Nerede o eski bayramlar, Artık Mazi oldu.

HerYıl mutlaka iletişim araçlarını kullanan gazeteler, televizyonlar ve internettemutlaka Ah o eski bayramlardan bahseder bende bu gün kısada olsa Ah o eskibayramlar demek istiyorum.

İnsan çocukluğunda yaşadığı bayramhazzını düşününce bugününden zevk almaz oldu. Hep bir hasret ve iç çekmelerleanar oldu yaşadığı o günleri.

 

Nedenböyle oldu ki!

 

Eski bayramlarımız; el öperdik, şeker toplardık, büyüklerimizi ziyaret ederbazen hüzünlü bazen sevinçle karşılılardık bayramları…

BayramlarEskiden geniş ailelerde yaşarken şimdi bireyselliğe doğru gidiyor. Şimdi eldeetmek istediğiniz birçok şeye Sahip olabiliyorsunuz.

Teknolojinin yeniliklerini, anne ve babanıza biraz naz ile biraz rica ilebazen de zorlama ile alınabileceğini tahmin edebiliyorum.

İşte o pahalı veya ucuz oyuncaklar elinize geçer geçmez ailenizle sohbetetmeyi unutmayın. Kendinize SANAL bir dünya kurup, yeni ve belki de hiçbirzaman bir araya gelemeyeceğiniz arkadaşlarla saatlerce Twitter, facebook, Msn vediğer sitelerde kendinizden geçerken, istemeyerek de olsa ailenizden ve yanıbaşınızda duran gerçek dostlarınızdan kopmayın. Sonradan pişmanlık duyacağınızbu günleri maalesef geri gelmez. Daha henüz bayrama girmedik

Ama siz bu satırları ne zaman okursunuz bilemem. ‘İŞTE SİZE YEPYENİ BİR FIRSAT’. Bu fırsat hepimiz için, ailelerimiziçin kendimiz ve yaşadığımız dünyamızın geleceği için. Bayramlaşırken, kurbankesilirken, yemek yerken bir araya geldiğiniz sevdiklerinizle daha dayakınlaşabilirsiniz. Tıpkı internette yaptığınız sörf gibi, cep telefonunuzlamesajlaştığınız dostlarınız gibi ailenizle de mükemmel bir diyalog kurabilir veilerleyen yıllarda sevgiye doymuş insanlar gibi Unutmayın; AİLENİZEverebileceğiniz en güzel hediye, yüzünüzde mutlu bir gülücük, saygı vebağlılıktır zaman sevgilerin en sıcağıyla sarılacağınızı hissedeceksiniz.

Her gününüzün bayram tadında geçmesini temenni eder Başta tüm İslam Alemiolmak üzere Tüm Hemşerilerimizin Kurban Bayramını kutlar, Etin tadını fazlakaçırmamanız temennisiyle Herkese İyi bayramlar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00