• BIST 9548.09
  • Altın 2495.825
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5714
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Eskil Sanayisi Canlandırılmalı

Mustafa BOZDAĞ

Bir yerleşim yeriningelişmişliği sanayisi ile ölçülür. Kalkınmada öncelikli bölge olarak Sanayikuruluşları hep ön planda tutulur. Hatta desteklerin çoğunluğu sanayi yerleşimyeri için oldukça önemlidir. 

Eskil’de Sanayi yeniyeni canlanmaya başlayan 40 civarında iş yerinden oluşmakta, bunlardan 35’iaktif, bir kısmı ise depo olarak kullanılıyor. Ama Halen sanayide giderilmesigereken eksiklikleri ve sorunlar var. Sanayi esnafı da gerekli ilgiyigörememekten yakınıyor.

Sanayi Esnafı ne istiyor:

Sanayiesnafı kendileri ile istişare yapılmasını, (Sanayisinin canlandırılması için başta Eskil BelediyeBaşkanı Sayın Niyazi Alçay ve Kaymakamımızın Eskil Sanayi Esnafı ile bir arayagelip bir istişare toplantısı yapmak istiyor).

ü Sanayi ve esnafların sorunlarıbelirlenmesini,

ü Güncel teknolojiye geçişte yardımedilmesini,

ü Devlet desteklerindenyararlandırılmasını…İstiyor.

Sanayi Esnafı çeşitlidönemlerde de basının gündemine gelen pis kokudan kurtulmak, Çarşıya gösterilenözen ve temizliğin sanayiye de göstermesini, planlı olarak itfaiyenin gelerek sulamayapmasını, Kaldırım ve bisiklet yolu yapılmasını istiyor.

İşteesnaf tarafından genel olarak dile getirilen sıkıntılar

“Bizler eski tip araçlartamir ve bakımını yapabiliyoruz. Yeni çıkan teknolojili araçları tamiredebilmemiz için ilk olarak maddi güç ve sanayinin büyümesi gerekiyor. ÖrneğinAraç Muayene ayda 2 kez geliyor. Frenci ve pompacı eksik. E vatandaşın araçlarıvize olmadan gidiyor.  O zaman vatandaşaracını başka yere götürmek zorunda kalıyor. Bu da bizlerin işlerini etkiliyor.Bizim Son teknolojiye geçişte yardım edilmesi yol göstermelerini bekliyoruz.”

Proje yapma çağında!“Esnaf projelerden nasıl Yararlanacak” bunu bilmiyor, bu konuda çalışmalaryapılabilir. Sayın Kaymakamımız Projelere karşı ilgisi olan birisidir. BuKonuda gerekli kolaylığı göstereceğinden şüphem yok!

Benim Bildiğim SayınNiyazi Alçay da bu konulara duyarsız kalmayacaktır.

Son sözde sanayiesnafına; Eskil insanı için hayatı kolaylaştırdıkları bir gerçek, Eskil’inparasının Eskil’de kalmasına önemli oranda katkı sağlıyorlar, ancak onlarınüzerine düşen bu kolaylığı fırsat olarak bilenlere engel olmaktır, değilse budurumda birçok hemşerimiz Aksaray ve Konya sanayilerine gitmeyi sürdürecektir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00