• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Milletvekillerimizle hasbihal

Erdoğan KAYA

Salı günü Kanal 68 Televizyon sahibi Sayın Dr. İbrahim Yücel Köse ile Ankara’da önemli bazı işlerimiz nedeni ile yola koyulduk. Önce işlerimizi zamanında hallederek kalan zamanımızı Milletvekillerimizi ziyaret ederek sohbet etme imkânı bulduk. Milletvekillerinin taşındığı yeni binayı ilk defa görüp gezme imkânı bulduk. Eski bina odaları ve oturma yerleri yeni binaya göre çok dar ve küçüktü. Yeni bina gerçekten Milletvekillerine yakışan bir bina olmuş, her şey düşünülmüş.
Buradan çay içmek üzere Milletvekili Sayın İlknur İnceöz Hanımefendi ve eşi Çapan İnceözle beraber meclis bahçesindeki açık alanda çaylarımızı içerek sohbete koyulduk. Tabi sohbetimiz Çarşamba günü yapılacak kongreden başlayarak ilin siyasi konuları üzerine devam etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerine sohbet ederek Aksaray halkının Sayın Erdoğan’a olan sevgi ve saygısını gösterdiği ile devam etti. Tabi bu arada Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgının bu seçimde gösterdiği performansta takdir edildi.
Soma komisyon raporları üzerine gece gündüz çalışma yapan Milletvekilimiz Sayın Ali Rıza Alaboyun beni arayarak yerimizi sordu ve oda sohbetimize dahil oldu. Hoşbeşten sonra yeni genel Başkan Sayın Ahmet Davutoğlu ile ilgili intibalarını sordum.
Her iki vekilimizde Sayın Davutoğlu’nun hemşerimiz olması kendileri ile yakın ilişki ve samimi olmaları bölgemiz açısından bir şans olduğunu söyleyerek bu gelişmeden yeterlice mutlu olduklarını söylediler. Davutoğlu’nun liderlik vasfının olduğunu ve kısa zamanda Sayın Erdoğan’ı aratmayacağını ve bir boşluk oluşmayacağını söylediler.
Ben bu arada 2,5 aydır Soma dosyasına gömülen Milletvekilimiz Ali Rıza Beye konunun hakkında bilgi vermesini istedim. Çünkü kendileri Soma komisyon Başkanı olması nedeni ile bu kadar yoğun olmasının nedenini öğrenmek istedim.
“Erdoğan Bey inanırmısınız 2,5 aydır Türkiye’deki madencilik ve çalışma koşulları hakkında detaylı raporlar hazırlamamız gerekiyor. Birde buna ilaveten bugüne kadar maden konusunda yeterli deliller ve çözüm üretilmemiş. Madenciliğin başından sonuna kadar ele almak durumundayız.
Burada insanların çalışma koşulları, üretimimden tutun korunmaya kadar her şeyi rapor ediyoruz. İnceleme yaptığımız yerlerdeki ve kaza mahallindeki aldığımız ifadeleri rapor ediyoruz. 500 sayfayı bulmasını tahmin ettiğimiz rapor meclise sunulacak. Zamanımız daraldı, bize verilen süre 3 ay, bunu uzatabiliriz de. Hazırladığımız bu raporlar meclise sunulup bilgi verilecek, üzerinde tartışmalar yapılarak madencilikle ilgili çözüm yolu üretilecek. Bu çalışmamız madenciliğe çözüm olması için kitap olma durumu da var.
Bu nedenle çok ciddi bir konu olması nedeni ile gece gündüz çalışıyoruz. Bende bu çalışmadan dolayı Aksaray’a gelemiyorum, hatta çok hemşerimin telefonuna cevap verme zamanım olmuyor. Hemşerilerimin bundan dolayı beni anlayışla karşılayacaklarını umuyorum” dedi.
Bizden ayrıldıktan sonra tekrar çalışmaya döndüğünü de bizzat gördük. Aynı şekilde Adalet komisyonunda olan İlknur hanımda Torba yasanın sonuna gelindiğini Eylülde yasallaşması için çalışma yaptıkları için oda çalışmaya katılmak üzere birlikte kalktık. Gördük ki her iki vekilde mecliste çalışmalarına devam ediyor.
Bizde Meclisten ayrıldıktan sonra Ankara’dan Aksaray’a doğru yol almak üzere vedalaştık. Bir Ankara ziyaretini sizlere aktarma imkânı bulduk.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00