• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C

Ramazan Sokağı

Mustafa BOZDAĞ

AksarayBelediyesi tarafından bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Sosyal Belediyecilikadına önemli olduğunu düşündüğüm, benimde en çok ilgimi çeken Ramazanetkinlikleri kapsamında oluşturulan RamazanSokağı büyük ilgi görüyor.

Ramazanayı manevi duyguların yoğun olarak yaşandığı halk arasında 11 Ayın Sultanıolarak dillendirilen Mübarek 3 aylardan sonuncusudur. Müslümanların bu ayı doludolu yaşaması gerekir.

Aksaray’dada  bu sene bir ilk oldu. Ramazan Sokağı Hükümet MeydanındaAmacına uygun sanatçılar ve konuşmacılar bu etkinliğe renk kattıklarınısöyleyebilirim. Bu tip programlar amacına uygun yapılırsa halkın katılımınınolması durumunda fayda sağlayacağını düşünüyorum.  Bildiğim kadarıyla Ramazan Sokağı etkinliklerine yoğun bir katılım gerçekleşiyor,günlük en az 1500 kişi Hükümet meydanında Ramazan sokağını ziyaret ediyor.  

Halkbu uygulamadan genel olarak memnun diyebiliriz. Katılımın yoğun olması da butezi doğruluyor. Esnaflar için ise farklı bir uygulama mutlaka ticari birhareketlilik getirmiştir. Esnaflarında memnun olması gerekir. Ha bir grup esnafmemnun olmamış oda kahvehane işletmecileri bunu da çay toptancılığı yapandeğerli bir dostumuz ile bir sohbetimizde “Aksaraynasıl gidiyor! Ramazan sokağı oluşturulmuş dedim” evet oluşturulmuş amabizim çay ocağı ve kahvehaneler pek memnun değil! Herkes bu sene ramazansokağına gidiyor, işlerin tadı tuzu yok diyorlar dedi. Buda gösteriyor ki halkbu sokağı ve yapılan programları benimsemiştir.

Bukonu ile ilgili olarak diğer bir gelişme “Ramazan Sokağı” basında da geniş yerbuldu.  Medya takip merkezleri Aksaray’dabir araştırma yapsa şüphesiz ki bu ayda zirvede “Ramazan Sokağı”   haberleriilk sırada yer alır. Tabi buda bir yerleşim yerinin tanıtımı için güzelgelişmeler ile anılması önemli bir kazanımdır.

 “SosyalBelediyecilik”  adına önemli olan buprogramları düzenleyen Başta Aksaray Belediye Başkanı Sayın Yazgı’ya, BelediyeÇalışanlarına ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Aksaray belki de yıllardırböyle bir Ramazan ayı yaşamamış,  kısaca Heryönüyle Aksaray bu senen farklı Ramazan ayını idrak etmiştir. Tabi bunlar benimtespitlerim katılan olur, katılmayan olur her iki kesime de saygı duyarım.

Birdiğer önemli husus kazalar ramazan ayında sıkça yaşandığını görüyoruz. Orucunaçlığın verdiği dikkatsizlik  etkisiolabilir mi bilmiyorum bunu tabi uzmanlar daha iyi bilir. Ama önümüz Bayramsürücüleri biraz daha dikkatli olmasını, Özellikle Motosiklet sürücülerininkasklarını takmalarını rica ediyorum.

Sonolarak; Gazze’de yaşanan katliama hiçbir Müslümanın içinin sızlamamasıdüşünülemez.  Hele hele de ramazan ayıiçerisinde yaşanması kabul edilemez. Müslümanlar olarak üzerimize düşen göreviyapmalıyız. Buradan bu gece gerçekleştirmiş olduğumuz Kadir Gecesinin Başta Tüm Müslüman âlemine, hemşerilerime, değerlibüyüklerime ve benden küçük kardeşlerime hayırlara vesile olmasını CenabıAllahtan niyaz ederim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00