• BIST 9676.05
  • Altın 2502.409
  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8536
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Sultanhanı iftarı ve Abdurrahman Önül konseri

Erdoğan KAYA
Yazıma geçmeden önce İsrail Vampirinin Gazze’de uyguladığı Müslüman ve insanlık kıyımını nefretle kınıyor. Yahudi ve Siyonistlere lanet ediyor Allahtan şu mübarek günlerde mağlubiyetle yok olmaları için dua ediyorum.
Bugün iki konuyu birlikte değerlendireceğim, gündemimde o kadar çok konu var ki, aynı anda değerlendirmek kolay olmasa gerek. Perşembe günü iftar programı için Sultanhanı Belediye Baş...kanı Sayın Fahri Solak davet etmişti. 7 bin kişilik iftar programı hazırladıklarını söyledi. Aynı gece Ramazan sokağında tasavvuf müziği sanatçısı Abdurrahman Önül konserine katılarak birbirinden değerli ilahileri dinleme imkânı bulduk.
İftardan önce Sultanhanı kasabasına vardığımızda iftara 45 dakikadan önce oturan kasabalılar olmuştu. Tarihi Kervansarayın önüne kurulan yer sofraları tıklım tıklım dolmuştu. Hemen arka sokakta yol boyuna kurulan hanımlar sofrası da öyle idi.
Malumunuz çöl bölgesinde seçimler çok çekişmeli geçer. Bundan dolayı kırgınlıklar elbette olur. Seçimin üzerinden 3 ay geçmiş, ama buna rağmen ufak tefek kırgınlıklar olsa da 7 bin kişilik yemeğe 6 bin civarında insan iştirak etmişti. Bunun nerede ise 2.500 kadarı hanım bacılarımızdı. Başkan Fahri Solak, “ inanıyorum ki, seneye bu sayı 7 bini bulacak” dedi.
İftardan sonra tarihi Kervansaray içinde akşam namazı kılındı. Namazdan sonra sohbet ve çaylar ikram edildi. Bu organizede büyük emek ve gayret gösteren cami imamları bu birlik ve beraberlikte büyük emek sarf etmişler. Yemeği birlikte yediğimiz Sayın Başkan Fahri Solak:
“ Kasabamızda zaman zaman hazırlanan bu tür iftar programına kadınlarımız katılmazdı. Bunu öğrenince çok şaşırdım ve kadınlarında erkeklerden ayrı bir yerde iftara katılmasını istedim. 2500 civarında bayan katılımcı oldu. İnşallah gelecek sene daha da bu sayı fazlalaşacak.
Kasabamızda 7 bin kişinin katlımı hesap ederek yemek hazırladık. Katılım 6 bin civarında idi, yemekten sonra toplu namaz kılınması da kasabamız için bir kazançtır. Gazze’de zulüm gören Müslümanlara hep birlikte dua etme imkânı bulduk. Gelecek sene daha kalabalık topluluğa yemek vereceğiz. Bu kırgınlıkların yok olması için de bir başlangıç.
Yemek organizesinde bize destek olan işadamlarımız ve cami imamlarımız büyük gayret sarf etti. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum, tüm katılımcılara da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00