• BIST 9717.77
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Eskil Ziyaretim'den İzlenimler

Mustafa BOZDAĞ

Bu Hafta sonu İşlerimin yoğunluğu nedeni ile uzun bir aradan sonraEskil'e ziyaret gerçekleştirdim.

Ziyaretim Önce Köyüm Bozcamahmut'la Başladı. Burada tabi benim için takipEttiğim Yapımı devam edin “İlkokulİnşaatı Baktım İnşaata pek fazla ilerlememiş oldukça yavaş ilerliyor. Bu kadaryavaş ilerlemesine bir anlam veremedim.” Ama önümüzdeki Eğitim Yılınahizmete girmesini ümit ediyorum.

Eskil'e Pazartesi Sabahı gittim. Burada İlk Olarak Belediye Başkanlığına yenidenseçilen Niyazi Alçay'a hayırlı olsun Ziyaretinde bulundum. Başkanın Aksaray'dabir toplantısı olduğu için buradaki ziyaretimiz kısa sürdü.

Daha sonra Eskil İlçe Kaymakamı Sayın Mustafa İlhan'ı ziyaret ettim. Görüşmemizinana detayı Hem kendisini ilk kez ziyaret ediyordum hem de Eğitimle ilgili idi. SayınKaymakamımızla bir süre sohbet ettik Kendisi Eskil için Yapmayı düşündüğü bazıplanlarından bahsetti.  Kaymakam Bey,Eskil’in eğitimi ve okular için oldukça olumlu düşüncelere sahip diyebilirim. Ciddianlamda kendisi ilgileniyor ve araştırıyor. Ayrıca Kendisi Eskil'in yaşamtarzının kendi yaşam tarzı ile örtüştüğünü bu sebeple Eskile kısa süredealıştığını söyledi.

Kaymakam Bey ile görüşmemin çıkışında Eşmekaya Belediye Başkanı TayfurBaşkan'ı gördüm Kendisi Kaymakam Bey ile görüşecekmiş Kısa bir konuşmamız oldu.Kendisine Hayırlı olsun dedik o sırada Ak Parti İlçe Başkanı Mahmut Oruç geldi.Bir Süre Mahmut Başkan ve Tayfur Başkanla Sohbet ettik. Burada Planladığımİbrahim Güdendede ve Sadrettin İriş’i ziyaret edecektim. Fakat MahmutBaşkan’dan Her iki İl Genel Meclisi Üyesinin de şehir dışında olduğunuöğrendim. Buradan kendilerine tekrar hayırlı olsun diyorum.

Ziyaretimi  Eskil Gazetesi iledevam ettirdim. Burada  Gazetenin Yazıişleri Müdürü Sayın Hilmi Yol’u ziyaret ettim. Gazete hakkında biraz konuştuk.Gazetenin çok iyi gittiğini her geçen gün tirajının yükseldiğini hatta bu seçimdöneminde 1200’e kadar yükseldiğini söyledi.Bazı il dışından Özellikle İstanbul’dan Eskil Meraklılarının kargo parasınıbile üstlenerek gazeteyi istediklerini söyledi. Buna oldukça sevindim. Demek kiEskilli Eskilden Gurbette de olsa haber almak istiyor haber almak adına hiçbirfedakarlıktan da kaçınmıyor. Buradan özellikle o hemşerilerimi kutluyorum.Bende Sayın Hilmi Yol’a Eskil Gazetesinin Konya’yada ulaştırılmasını yada buimkanın olmaması durumunda da Her Cuma Günü haberfark.netdeyayınlanmasını rica ettim bunu, değerlendirebileceklerini söyledi.   

Ziyaretimin son aşaması  İl genelMeclisi üyesi adayı olana Eskilin Genç sesi Sayın Ali Mutlu oldu. Burada AliMutlu ile bir süre sohbet ettik. Kendisine buradan ilgi ve alakasından dolayıteşekkür ediyorum.

Arkadaşlarla öğle yemeğinde beraber olduğumuz  Yener Alabalık’ın hijyeni, lezzeti ve hesaplılığı ile Eskil’de önemli bir eksikliği giderdiğini gördüm. Burada İşletme Sahibi İsmail Meral’i Eskil’e böyle bir tesis kazandırdığı için tebrik ederim.

Son Olarak Kutlu Doğum Haftası ile ilgili Eskil’de Bir çok yerde ve birçok camii’de program düzenleniyor. Bozcamahmut’tada çevre köy imamları veBozcamahmut camilerinin imamları Köyümüzde düzenlenecek Kutlu doğum haftası ileilgili hazırlıklar yaptıklarını gördüm. Buda kültürel organizasyonlar adınaönemli bir gelişme olduğunu değerlendiriyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00