30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C

SEÇİM KAMPANYASI

Hüseyin Gök

04 Ekim 2015 Pazar 17:49

     Ülke gündemine baktığımız zaman ön planda duran şimdilerde partilerin seçim beyannameleri, hangi parti ne vaat ediyor, acaba geçen yıllara göre beyannamelere ne ekledirler? Bu kritik zamanda partileri okuma anlamında Türk Demokrasi Vakfı güzel bir çalışma yaptı. Siyasetin kalbi, Ankara’da“Savunuculuk ve Kampanya Yönetimi” adı altında bir eğitim düzenledi. Ben de bu eğitime katılma şansı buldum, eğitim başvurusunu yaparken aklımda bazı olumsuz fikirler olsa da eğitim başladığında bu olumsuz fikirler olumlu yönde değişti ve bunu sağlayan bu eğitimi veren, tanımaktan çok memnun olduğum eğitmenlerimiz Asuman Tongarlak ve Filiz Ayseli sayesinde oldu. Buradan teşekkürlerimi iletiyor ve gençliğe çok güzel katkılar sağladıklarını söylemek istiyorum.

 

        Eğitimi ele alırsak; Kampanya yönetimi ve savunuculuk, hadi savunuculuk dediğimiz zaman aklımızda bazı algılar oluşur ama kampanya yönetimi dediğimiz zaman akıllar karışmaya başlıyor, karışması da normal, daha bizim milletvekillerimiz bundan haberdar değil kaldı ki vatandaşlarımız haberdar olsun. Kampanya yönetimi; insanlarda bir farkındalık oluşturup onlara, öne sürdüğü fikir akımını en iyi stratejilerle aktarmaktır. Sivil ve Siyasi anlamda kampanyalar var. Ve baktığımız zaman insanlık üzerine o kadar etki ediyor ki yıllarca süren sivil kampanyalar olduğunu görüyoruz. Eğitimde sosyal ve siyasi anlamda kampanyalar hazırlamaya yönelik. Ben yönelimim gereği siyasi kampanya hazırlamayı tercih ettim ve konumuz yerel yönetim adayının seçim kampanyasını hazırlamak. Bu nedenle bize bir yerel yönetim bölgesi gerek ve bu yerel yönetim bölgesini benim önerim gereği Eskil olarak belirledik. Eskil Belediye Başkan Adaylığı için iki aday hazır; Biri Eskil’li olmam gereği ben diğer adayımız ise Seher Sevinç adlı arkadaşımız oldu. İlk olarak Eskil ile ilgili detaylı bilgiler topladık çünkü kampanyamız gerçeği yansıtmalı, bilgiler toplandıktan sonra Eskil’e ne yapılmış? Ne yapılmalı? Sorularını ele aldık ve bu sorular üzerine yöneldiğimiz zaman gerçekten de nelerin eksik olduğunu, Eskil’ ilçe olduğundan beri nelerin yapıldığını ve kimlerin bunlara etki sağladığını gördük.

 

   Stratejiler Eskil’in ekonomik ve coğrafi yapısına göre şekillendi, tarım ve hayvancılık alanında Eskil nerde? Nereye taşıyabiliriz? Cevaplar hazır. İki adayda kendi alanlarında kalkınma projeleri hazırlamaya başladı. Seher; Kadın bir aday olması hasabi ile kadınlar üzerine vaatler hazırlıyor, ben ise başkanın yetkileri çerçevesinde o yörenin gerçekten de ne eksiği olduğu üzerine vaatler hazırlıyorum. Bir kampanyanın olmazsa olmazları sloganlardır. Eskil Belediye Başkan Adayı Seher Sevinç Hanım, “Seher Vakti Geldi’ sloganıyla, Eskil Belediye Başkan Adayı Hüseyin Gök ise “Başka Bir Eskil İçin, Eskil’in Oğluna Verin” sloganıyla vurgunlarını ortaya koyuyorlar. Vurgulara baktığımız zaman Seher Hanım ismi ve Eskil’in tarım bölgesi olması nedeni ile Seher Vaktinin geldiği vurgusunu yapıyor. Diğer vurguya baktığımız zaman başka bir Eskil vurgusu bizi karşılıyor, burada vurgusu yapılmak istenen bunca yıl yapılanların bir kenara konulup yeni bir Eskil’in ortaya çıkması oluyor bu vurguyu takip eden Eskil’in oğlu cümlesi de vurguya desteklik katıyor yani ben sizdenim anlamını vurguluyor. Sloganların ardından tanıtım filmi, afiş, broşür, reklam ve seçim şarkıları hazırlandı.

 

    Kampanyalar hazır ve sunumlara geçtiğimiz zaman iyi bir kampanyanın içeriğinden çok gerçekliliğinin, verilen vaatlerin dayanaklarının önemini görüyoruz. Ve gerçekten de partilerin seçim kampanyalarına baktığımızda neyin ne olduğunu görmeye başlıyoruz. Bize bu alanda eğitim veren Türk Demokrasi Vakfına eğitmenlerimize çalışmalarda bana destek olan ve bana bir şeylerin gerçektende yapılabileceğini gösteren takım arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum inşallah bu çalışmaların gerçeğini bir seçim zamanında görmek dileğiyle…

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.