30 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara23°C

KOP ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ ÇALIŞMALARINI TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

Kop Üniversiteler Birliği Çalışmalarını Tüm Hızıyla Sürdürüyor

Kop Üniversiteler Birliği Çalışmalarını Tüm Hızıyla Sürdürüyor

13 Mart 2014 Perşembe 17:09

RektörlükSenato Salonu’nda düzenlenen toplantıya Niğde Üniversitesi Rektör YardımcısıProf. Dr. Metin Yıldırım, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Kadir Yıldız, Karamaoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Mehmet Karataş, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. ÇağatayÜnüsan, Mevlana Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Özen,Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın,UNİKOP Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayhan Gökçe, Niğde Üniversitesi GenelSekreteri Doç. Dr. Ethem Akyol, Kop Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısıİhsan Bostancı, UNİKOP Genel Sekreter Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahinve Yrd. Doç. Dr. Burak Şen, KOP İdaresi Uzmanı Ahmet Katıksız, Raportörler Yrd.Doç. Dr. Figen İnci ve Yrd. Doç. Dr. Gözde Gökçe İşbir katıldı.

“KISA SÜREDE ÇOK YOL ALDIK”

Toplantınınaçılış bölümüne katılan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve NiğdeÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, UNİKOP’un kısa sayılabilecek birsürede büyük yol aldığını belirterek, “İlk yıl, Selçuk Üniversitesi RektörüProf. Dr. Hakkı Gökbel’in dönem başkanlığında çok başarılı geçti. Gerekyapılanma bakımından gerekse faaliyetler bakımından ilk yıl oldukça önemliydi. İnşallahbizde aynı şekilde dönem başkanlığımızı başarılı bir şekilde tamamlayıp göreviAksaray Üniversitesi’ne devrederiz” dedi.

“TEMEL FONKSİYONUMUZ ÜLKEKALKINMASINA KATKI SAĞLAMAK”

Üniversitelerbirliğinin gerekli olup olmadığıyla ilgili soruların zaman zaman gündemegeldiğine değinen Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, “Esas itibarıyla üniversitenintemel fonksiyonları var ve bu temel fonksiyonlarında en önemlisi ülkekalkınmasına katkı sağlamak. Eğer söz konusu olan ülke kalkınmasına katkısağlamaksa bu tür birliklerin olması gerektiği açıktır. Çünkü üniversitelerdeçalışmalar çok uzun yıllar boyunca bireysel olarak devam etti, daha sonradisiplinler arası çalışmalar gündeme geldi. Disiplinler, çalışmalarla bir takımfaaliyetler yürüttüler ama bugüne geldiğimizde disiplinler arası çalışmalarındaçok yeterli olmadığı görüldü. Bu nedenle yüksek öğretim kurumları arasındaciddi iş birliklerinin olması gerekmektedir. Bir üniversitenin sahip olduğu imkânlarabaşka bir üniversite sahip olamayabilir ya da belirli grup bilim insanları birüniversiteye toplanmış olabilir. Bir alanda belirli faaliyetler yürütülürkendiğer alanda bir başka üniversite daha güçlü olabilir. Dolayısıyla güçlerinbirleşmesi artık ülke kalkınması bakımından kaçınılmaz hale geldi. Bu nedenlerle4 ili içeren 7 üniversitenin katılımı ve KOP Bölge Başkanlığının olayagerçekten çok ciddi destekler vermesi ile ayrıca yakında 8. Üniversitenin de dâhilolacak olması ile birlikte daha başarılı bir birlik olacağına inanıyoruz” diyekonuştu.

UNİKOPDönem Başkanı ve Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ün açılışkonuşmasının ardından toplantı UNİKOP Genel Sekreteri ve Niğde ÜniversitesiÖğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Gökçe’nin gündemdeki maddelerle ilgili sunumu vestratejik kurul üyelerinin maddelerle ilgili görüşlerinin alınmasıyla sonaerdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.