02 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara12°C

’KONU SADECE AĞAÇ DEĞİL’

’Konu Sadece Ağaç Değil’

’Konu Sadece Ağaç Değil’

22 Eylül 2014 Pazartesi 20:44

Hayatımızda daima var olan veolmasını istediğimiz, yaşantılara durduğu yerden sürekli tanıklık eden, olaylarpatlak verirken, hayat etrafından akıp giderken sadece orada durur ağaç. Benburadayım der. Yaklaşık 2 yılda oluşan "ağaç serisi" Gezi olaylarıile başka boyutlara taşınmış ve yeni anlamlar yüklenmiştir. Ağaçlar bu manevianlamlarının dışında çizgi, benek, leke, renk, ışık ve gölge olarak resim içinde vazgeçilmez öğeleri barındıran bir kaynaktır. Ressam Melike Çağıcı,betimleme yerine soyutlama ve anlamlandırma sürecine girerken bu nedenleağaçlardan beslenmiştir.

 Bu sergi, ressamın yaşam sürecindeki ağaçlarınbüyüleyici yönlerini yenilikçi çalışmalarla birleştirdiği eserlerdenoluşmaktadır. Konu, ağaçların mevcut gerçekliği değil, salt sanat aracılığı ilegörülebilecek estetiksel kaygılarıdır.

Melike Çağıcı’ nın  Ağaç hikayelerini içeren, dışavurumcu üslubunu, çizgi ve renk patlamalarıylaöne çıkardığı yağlıboya eserlerinden oluşan ‘’Konu Sadece Ağaç Değil’’ sergisi30 Kasım’a kadar Galeri Eksen’de görülebilir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.