05 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C

E-TEBLİGAT SİSTEMİNE BAŞVURU İÇİN 30 HAZİRAN’DAN ÖNCE E-İMZA ALINMASI GEREKİYOR”

​E-Tuğra EBG A.Ş. Kurumsal Satış ve Pazarlama Yöneticisi Zeliha Arkcı, e-tebligat sistemine tabi olan kişi, kurum ve kuruluşların sisteme entegrasyonları için öncelikle e-imza’ya sahip olmaları gerektiğini söyledi.

E-tebligat sistemine başvuru için 30 Haziran’dan önce  e-imza alınması gerekiyor”

25 Haziran 2015 Perşembe 14:03

MASAK’ın  30 Mart’ta yaptığı duyuruda  “Elektronik tebligat kapsamında yapılacak olan tebligat ve tebligata verilecek cevaplar 15/1/2004 tarihli ve 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununun dördüncü  maddesinde tanımlanan elektronik imza ile imzalanacaktır. “ dediğini ifade eden Arkcı,  “Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ve resmi yazışmalardan Merkezi Sicil Kayıt Sistemi'ne girişe kadar her türlü imza gerektiren işlem elektronik ortama taşındı. E-tebligat için KEP, KEP için de e-imza gerekmektedir.” dedi.

E-Tuğra EBG A.Ş. Kurumsal Satış ve Pazarlama Yöneticisi Zeliha Arkcı;  e-tebligat kapsamındaki kişi, kurum ve kuruluşların 30 Haziran’dan önce e-imza üretimlerini yaptırması gerektiğini söyledi.  Arkcı; “30 Mart 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan  T.C. Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) Elektronik Tebligat Sistemine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’te, Başkanlık tarafından Kanun ve 6415 sayılı Kanun kapsamında yapılacak tebligatların; bankalar, sermaye piyasası aracı kurumları, finansal kiralama, faktoring, finansman şirketleri, sigorta ve emeklilik şirketleri, portföy yönetim şirketleri, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketine elektronik ortamda yapılması esastır denilmektedir. Yine MASAK’ın   e-tebligat konusuyla ilgili 30 Mart 2015’te yaptığı duyuruya göre başvuruların 30 Haziran 2015’e kadar  MASAK Başkanlığı’na yapılması gerekmektedir.  Elektronik tebligat kapsamında yapılacak olan tebligat ve tebligata verilecek cevaplar 15/1/2004 tarihli ve 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununun dördüncü  maddesinde tanımlanan elektronik imza ile imzalanacaktır. “ dedi. 

E-tebligat için Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresinin gerekliliğine işaret eden Arkcı, “KEP sisteminde gönderim yapabilmek için ise elektronik imza sahibi olunması zorunludur” dedi.  Arkcı,  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcı (ESHS) olarak yetki verdiği kurumlar arasında yer alan E-Tuğra’nın e-imza paketlerine Türkiye genelindeki 40’ı aşkın üretim merkezinden ve tüm PTT şubelerinden ulaşılabileceğini söyledi.

www.e-tugra.com.tr

E-Tuğra EBG Bilişim Teknolojileri ve Hizmetleri A.Ş Hakkında:

E-Tuğra EBG Bilişim Teknolojileri ve Hizmetleri A.Ş., yüzde yüz yerli sermaye ile 2005 yılında kurulmuş olup, Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcı (ESHS) olarak faaliyet göstermek amacıyla 5070 sayılı elektronik imza kanunu ve ilgili mevzuatların öngördüğü kriterleri ve alt yapı çalışmalarını tamamlamış ve Haziran 2006 ‘da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu' ndan onay alarak, ESHS olarak faaliyetlerine başlamıştır. E-Tuğra, ilk 500 bilişim şirketi sıralamasında her yıl hızla yükselmeye devam etmektedir. TSE-ISO-IEC 27001 BGYS sertifikasyonuna sahip olan EBG Bilişim Teknolojileri ve Hizmetleri A.Ş., mevcut bilgi birikimi, tecrübe, sıfır hata ve güçlü uluslararası işbirliklerinin yanı sıra, aynı zamanda tüm dünyada, Mozilla Firefox, Microsoft IE, Opera, Safari, Chrome, Ipad, IPhone, Andorid vb. uygulamalarında yüzde yüz güvenilir sertifika otoritesi olarak tanınan bir Türk SSL sağlayıcısıdır. Sahip olduğu 4096 bit kök sertifika ile Türkiye’de tek, dünyada sayılı şirketlerden biridir. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.