06 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

DÜZCE’DE TOPRAK BAYRAMI KUTLANDI

Düzce Aziziye İlkokulu ile Avni Akyol İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin katılımıyla bir etkinlik düzenlendi.

Düzce’de Toprak Bayramı Kutlandı

13 Haziran 2017 Salı 18:03

“Çiftçiyi Topraklandırma Kanunu” çerçevesinde her yıl 11-17 Haziran tarihleri arasında kutlanan Toprak Bayramı Haftası etkinlikleri  kapsamında, çocuklara toprak sevgisini aşılamak ve toprak bilinci oluşturmak amacıyla Düzce Aziziye İlkokulu ile Avni Akyol İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin katılımıyla bir etkinlik düzenlendi.

Bu anlamda İlimiz Konuralp Mahallesi’nde bulunan eyeA Eko Turizm çiftliğinde öğrencilere “Toprağın Önemi ve Toprağın Oluşum Süreci” ile ilgili bilgilendirme yapıldı. İl Müdürümüz Harun Kabaoğlu, İl Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürlerinin de katılımıyla İşletmeye ait bahçede sebze fidesi dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, ‘’1945 yılında yürürlüğe giren 4760 Sayılı Toprak Bayramı Kanunu'na göre her yıl 11-17 Haziran tarihleri arasında "Toprak Haftası" olarak kutlandığını bu kapsamda toprağın önemi ve kaybedilmesi halinde yaşanacak olumsuzluklar hakkında insanlarımız üzerinde farkındalık oluşturulmaya çalışıldığını, bu vesileyle herkesin toprak bayramını kutluyorum’’ dedi.

Öğrenciler arasında düzenlenen çeşitli yarışmaların ardından katılım belgelerinin ve hediyelerin taktim edilmesiyle program sona erdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.