02 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara18°C

DOLANDIRICILIK MAĞDURU OLMAYIN

Dolandırıcılık Mağduru Olmayın

Dolandırıcılık Mağduru Olmayın

13 Aralık 2012 Perşembe 11:43

Dolandırıcılık da bu süreçte değişim gösteren bir suç türüdür. Özellikle cep telefonlarının yaygın olarak kullanıldığı ülkemizde dolandırıcılar, vatandaşlarımızı cep telefonları ile arayarak, kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp, vatandaşlarımızdan terör örgütü ile bağlantılı olduklarını iddia edip korkutarak para talep etmektedirler veya farklı firmaların promosyon amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödüller kazanıldığı şeklinde kontör yada para talebinde bulunmaktadırlar.

Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde bu tür dolandırıcılık suçu işleyen şahıslara yönelik çok sayıda operasyon gerçekleştirildi. 2009-2012 yılları arasında 12 İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan 13 farklı operasyon ile;

“Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, , İletişim Araçlarını Kullanarak Korkutma/ İkna Yoluyla Nitelikli Dolandırıcılık (Kontör/Para Dolandırıcılığı)” suçlarından haklarında işlem yapılan 895 şüpheli şahıstan 496’sı tutuklandı. Operasyon ve çalışmalarda, yaklaşık değeri 2.000.000,00 ( İki milyon) TL olan mal varlığına el konuldu, yaklaşık 4.000.000,00 (Dört milyon) TL değerinde para bloke edilerek mağdurlarına iade edildi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.