05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

ABD'DE, 250 TÜRK AVUKAT 21 EYALETTE HİZMET VERİYOR

ABD'de, 250 Türk Avukat 21 Eyalette Hizmet Veriyor

ABD'de, 250 Türk Avukat 21 Eyalette Hizmet Veriyor

15 Ocak 2015 Perşembe 14:30

 Amerika'daki ilk ve tek işdünyası dergisi TurkofAmerica, son sayısını Amerika'daki Türk avukatlaraayırdı.

 

Dergi araştırmasında 21 farklıeyalette 235 avukatın listesini yayınladı. Florida'dan California'ya, NewYork'tan Texas'a kadar ABD'nin farklı eyaletlerinde faaliyet gösteren avukatlistesinde Türklerle evli olan veya Türk toplumuna uzun yıllardır hizmet verenAmerikalı avukatlar da yer alıyor. Araştırmada 1975 yılından beri LosAngeles'ta hizmet veren Elizer Kapuya en deneyimli avukat olarak ön planaçıkarken, New York'ta Aydın Çağınalp 1976'dan beri, Melih Doğan da 1979yılından beri avukat olarak faaliyet gösteriyor.  

 

TURKOFAMERICA Dergisi kurucuortağı ve Genel Yayın Yönetmeni Cemil Özyurt, Amerika'da en fazla Türk avukatınbulunduğu eyaletin 80'in üzerinde avukat ile New York eyaleti olduğunukaydetti. California ve Washington, DC ise New York'u takip ediyor.

 

Türk avukatların mezun olduklarıgözde hukuk fakülteleri ise Brookly Law School, Toura Law School, Seton HallUniversity olarak sıralanıyor. Avukatlar uzmanlık alanı olarak ise geneldegöçmenlik, ticaret ve uluslararası hukuk dallarını tercih ediyor.

 

Özyurt, avukatlar arasındaTürkiye doğumlu Ermeni, Süryani, Rum ve Yahudi etnik kökenine aitprofesyoneller bulunduğuna dikkat çekerken, avukatların 20'den fazlasının hemTürkiye'de hem de ABD'de avukatlık diplomasına sahip olduklarına dikkat çekiyor.Bu alanda öncülüğü ise Cahit Akbulut çekiyor. Akbulut, Türkiye'de hukukfakültesini bitirdikten sonra Amerika'da da avukatlık hizmeti vermeye başlayanilk isimlerden.

 

Amerikalı oldukları halde Türktoplumuna uzun yıllardır hizmet veren ve yakından tanınan avukatlara listesindeyer veren dergide, Amerika'da 100'den fazla avukata sahip firmalardan ortakolarak çalışan Barbaros Karaahmet, Demet Başar, Gülgün U. Mersereau, Berin S.Romagnolo gibi isimler de yer alıyor.

 

Amerika'daki hukuk dalında enyüksek mevkiye sahip Türk ise, Harris County Criminal Court'ta Savcı olarak JayCeyhun Karahan. Elizabeth Münisoğlu ise Los Angeles Yüksek Mahkemesi'ndeKomiser olarak görev yapıyor. Mehmet K. Konar-Steenberg ise Saint Paul,Minnesota'daki William Mitchell College of Law School'un dekanı. Kendiavukatlık firmasını kuranların dışında Amerika'nın dev şirketleri IBM,Blackberry, Citigroup, JP Morgan Chase, American Express, Morgan Stanley veTravelers'a avukat olarak çalışan Türkler bulunuyor.

 

Amerika'daki Türk avukatların listesine bu linktenulaşabilirsiniz.

http://www.turkofamerica.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1657&Itemid=0

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.