29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara21°C

29 EKİLM CUMHURİYET BAYRAMI ESKİL'DE COŞKUYLA KUTLANDI!

Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşunun 93. Yıl Dönümü Tüm Yurtta Olduğu Eskil'de de coşkuyla Kutlandı.

29 Ekilm Cumhuriyet Bayramı Eskil'de Coşkuyla Kutlandı!

29 Ekim 2016 Cumartesi 17:47

        Kutlamalara Atatürk Anıtına 28 Ekim Cuma Günü Çelenklerin Sunulması, Saygı Duruşu Ve İstiklal Marşımız Eşliğinde Bayrağımızın Göndere Çekilmesiyle Başlandı.

        29 Ekim Cumartesi Günü Saat 09.30’ da ilçe  kaymakamı Mustafa İlhan, makamında tebrikleri kabul etti. Saat 10.00’ Da Hükümet Meydanında yapılan törende ilçe kaymakamı, Belediye başkanı eşliğinde halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımız göndere çekildi.

        Kutlama programının açılış konuşmasını ilçe kaymakamı  Mustafa İLHAN yaptı.

                Program, öğrenci şiirleri ve tören geçişi ile devam etti. Program sonunda, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllerini, ilçe kaymakamı Mustafa İlhan, Eskil MYO öğretim görevlisi Meriç Avsever ve Eskil Belediye başkanı Niyazi Alçay’dan aldılar. Aksaray'da gelen Gençlik ve Spor Hizmetleri Okçuluk grubunun gösterisi davetlilerden bol alkış aldı.

Bu yıl ki törende bir ilk yaşandı. Önceki yıllarda selamlama protokolünde bulunan Garnizon komutanlığı, TSK’nın İçişleri Bakanlığına bağlanması sonucu İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan genelgeyle  selamlama protokolünden çıkarıldı. Ayrıca Aksaray Üniversitesi Eskil MYO’nun açılmasıyla birlikte, Aksaray Üniversitesini temsilen Eskil MYO öğretim görevlisi protokolde yeraldı. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.