• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Konya’da Yirmi Bin Öğrenci ‘Ben de Fırçalıyorum’ Diyecek…..

Konya’da Yirmi Bin Öğrenci  ‘Ben de Fırçalıyorum’ Diyecek…..
Konya’da Yirmi Bin Öğrenci ‘Ben de Fırçalıyorum’ Diyecek…..

Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezitarafından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı Mevlana Sevgi Evleri’ndekalan kimsesiz çocukların diş taramaları gerçekleştirilerek onlara diş fırçasıve macunu armağan edildi.

Diş fırçalamanın öneminin ve doğru fırçalamatekniklerinin çocuklara aşılanabilmesi adına Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından‘Ben de Fırçalıyorum’ kampanyası başlatıldığını ifade eden Beyhekim Ağız ve DişSağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Hanifi Sarıçiçek, Konya genelinde 20 bin çocuğadiş fırçası ve macunu dağıtacaklarını belirtti.

Uygulamaya Mevlana Sevgi Evleri’nde kalançocuklarla başlamanın önemine de vurgu yapan Sarıçiçek, “Burada kalançocuklarımız hepimizin evlatlarıdır. Onlara ağız ve diş sağlığı konusundabilgiler vermek ve bu konuda onları bilinçlendirmek bizlerin görevleriarasındadır. Sevgi Evleri ile ortak pek çok projeye imza atmak istiyoruz, projelerimiziMevlana Sevgi Evleri Müdürü Sayın Refik bey ile de paylaştık ” dedi.

        Organizasyona katılan Konya İli KamuHastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. MustafaParlayıcı’da Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar ile sohbet ederek, onlara ağız vediş sağlığının önemi hakkında bilgiler verdi. Parlayıcı, “Konya KamuHastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak halkımızın ağız ve diş sağlığınagereken önemi vermekteyiz. Çünkü sağlıklı bir hayat sürmenin ağız ve dişsağlığından geçtiği bilincini taşımaktayız. Bu konuda yaptığımız çalışmalarımıztüm hızıyla sürecektir” dedi.

            Mevlana SevgiEvleri’nde yapılan etkinlikte, Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi BaşhekimYardımcısı Dt. Ali Nalıncı, Dt. Hakan Yasin Günder, Hemşire Selma Derici veHastane Müdürü Ömer Kaplan’da hazır bulundular.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00