• BIST 9714.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Aksaray Üniversitesi’ne Aksaraylı rektör adayı …

Aksaray Üniversitesi’ne Aksaraylı rektör adayı …
Aksaray Üniversitesi’ne Aksaraylı rektör adayı …


REKTÖR ADAYI KARADAL
“ BİZİM İLKEMİZ “BEN” DEĞİL; “BİZ”İ ESAS ALAN BİRLİKTE YÖNETİM ANLAYIŞIDIR”

Aksaraylı Prof Dr. Himmet Karadal Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday olduğunu açıkladı.
Akademik kariyere sahip olan ve çok önemli görevlerde bulunan Prof. Dr. Himmet Karadal, bir otelde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısı ile Aksaray Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu tüm kamuoyuna duyurdu.

“Ben” değil; “biz”i esas alan birlikte yönetim anlayışı ilkesi ile hareket edeceklerinin altını çizen Rektör Adayı Himmet Karadal toplantıda yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi:

“Her zaman ilkeleri ile Ülkemizin, ilimizin ve üniversitemizin geleceğine ve gelişimine katkı sunmak adına, Aksaray Üniversitesi’ni daha etkin bir üniversite haline getirme hedefiyle Nisan 2015’te gerçekleştirilecek olan rektörlük seçimlerinde aday olduğumu sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.
Temelinin atıldığı günden bugüne, üniversitemizin gelişimine katkıda bulunan akademisyenlerimize, yöneticilerimize ve Aksaraylı hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu katkıların, üniversitemizi sahip olduğu insan kaynakları potansiyeli ile kendi kendini yönetecek kapasiteye ulaştırdığını düşünüyorum.
Bu bağlamda Aksaray’ın dinamiklerini bilen, üniversitenin içinden bir akademisyen olarak Aksaray Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğumu sizler aracılığıyla kamuoyuna açıklıyorum.

Bu çerçevede başlıca ilkelerimiz şunlardır:
Karar alma sürecinde dikte edici değil; paylaşımcı, şeffaf ve katılımcı olmak,
“Ben” değil; “biz”i esas alan birlikte yönetim anlayışı,
Evrensel değerleri ve küresel normları dikkate almak,
Ötekileştiren ve ayrıştıran değil; bütünleştiren olmak,
Özlük haklarında objektif ölçütleri esas almak,
Personel seçimince ve atamalarda iç kaynaklara öncelik vermek,
Kültürel ve bilimsel etkinlikleri ve projeleri teşvik etmek,
Çalışma hayatının kalitesini yükseltecek yeni birimler tesis etmek,
STK’lar, kamu kurumları ve iş dünyası ile etkin bir işbirliği geliştirmek,
Devletimizin bekâsı için verilen mücadelede kararlı olmak…

Bu anlayış ve ilkelerle istişare ve işbirliği yöntemiyle büyüme stratejileri izlenecektir.

İŞBİRLİĞİ STRATEJİMİZ: Ülkemiz, ilimiz ve üniversitemiz açısından sahip olduğumuz beşeri, sosyal ve kültürel potansiyelimizi harekete geçirmek için üniversitemizin STK’lar ve iş dünyası ile işbirliği önem arz etmektedir. İşletmeler, STK’lar ve kamu kurumlarımız ile işbirliği içinde araştırma ve uygulama merkezleri kurulacaktır. Bunlar, üniversitemizin hem dışa açılmasına hem de şehirle bütünleşmesine katkı sağlayacak birimler olacaktır. Kaldı ki günümüz koşulları, üniversitelerin girişimci kültüre odaklanmalarını gerektirmektedir.
Bunun yanında kongre, çalıştay ve sempozyumlarla bölgemizin sahip olduğu potansiyel ortaya çıkarılacak; Somuncu Baba ve Cemaleddin Aksarayî gibi değerlerimiz ve Ihlara, Güzelyurt, Sultanhanı ve Hasandağı gibi turizm zenginliklerimiz kongre, konferans ve sempozyumlarla dünyaya tanıtılacaktır.

BÜYÜME STRATEJİMİZ: Üniversitemizin toplam öğrenci sayısının 44.000’e çıkarılması öncelikli hedefimizdir. Bu doğrultuda mevcut İletişim Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ivedilikle eğitim-öğretime açılacak; yeni fakülteler, yüksekokullar ve meslek yüksekokulları kurulacak; bunlara yeni bölüm ve programlar eklenecektir.
Aksaray’ın dinamiklerini bilen bir akademisyen olarak, belirtilen ilkeler doğrultusunda âdil bir yönetim kültürü tesis edilecektir. Bu da ancak ortak akıl ile inşa edilebilir. Bu ortak aklın oluşmasına katkı sağlayacak görüş, öneri ve desteklerinizi istirham ederim.
Bu hedeflerle ve sizlerin de katkılarıyla Rektörlük seçimlerinin şehrimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.

Prof. Dr. Himmet KARADAL kimdir?
1966 yılında Aksaray’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Aksaray’da tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi’nde lisans; Çukurova Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora eğitimi aldı. 1994 yılında “bilim uzmanı”, 1999 yılında “bilim doktoru”; 2009 yılında ise Yönetim ve Organizasyon alanında “doçent” unvanı aldı. Haziran 2014 itibarıyla Aksaray Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı’nda profesör kadrosuna atandı.
1985-1990 yılları arasında TOFAŞ’ta, 1990-1995 yılları arasında da KYK’da çalıştı. 1995 yılında Erciyes Üniversitesi’nde öğretim görevliliğine atandı. Yaklaşık 15 yıldan bu yana da Aksaray’da öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Prof. Dr. Karadal’ın ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış makale ve bilimsel toplantılarda sunulmuş bildiri olarak 100’den fazla eseri bulunmaktadır. Bunlara ilaveten Girişimcilik, Aksaray İli Rekabet Gücü Analizi ve Gelişim Stratejileri ve Örgütsel Davranışta Seçme Konular isimli üç adet edit kitabı bulunmaktadır.
“The Impacts of Superior Politics on Frontline Employees’ Behavioral and Psychological Outcomes” adlı eseriyle, TÜBİTAK Bilimsel Yayın Teşviki ödülü kazandı.
Karadal, misafir araştırmacı olarak ABD’de; ERASMUS öğretim üyesi hareketliliği kapsamında Romanya’da; çeşitli kongre, sempozyum ve konferanslarda konuşmacı olarak Çin, ABD, İtalya, Litvanya, Polonya, Kırgızistan, Arnavutluk, Saray Bosna, KKTC ve Belçika’da bulundu.
Ulusal ve uluslararası düzeyde 10’dan fazla akademik derginin bilim kurulunda yer alan Karadal; Aksaray Valiliği Tek Durak Ofis Koordinatörlüğü, Aksaray KOSGEB Sinerji Odağı Yöneticiliği, Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, İşletme Bölüm Başkanlığı, Fakülte Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Danışmanlığı, Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Üniversite Senatosu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.
Karadal halen, 7-9 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılacak 14. Ulusal İşletmecilik Kongresi’nin Dönem Başkanlığı ve Aksaray Üniversitesi İİBF İşletme Bölüm Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.
ÖNCELİKLİ HEDEFLERİMİZ
İşbirliği ve İstişare yöntemiyle, büyüme stratejisi uygulanacaktır. Hedefimiz 44 bin öğrenci kapasitesidir. Bu amaçla yeni fakülteler, yüksekokullar, meslek yüksekokulları, bölümler ve programlar açılacaktır.
Tıp Fakültesi’nin altyapısı oluşturulacak; bu bağlamda yakın bir üniversitenin Tıp Fakültesi’nin imkanları sağlanacaktır. Poliklinik ve işbirliği protokolü için söz konusu üniversite ile yapılan görüşmeler olumlu karşılık bulmuştur.
Aksaray'ın ihtiyacına yönelik Otomotiv Mühendisliği ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği gibi alanlar için altyapı projeleri hazırlanacak, yeni bölümler ve programlar açılacaktır.
Üniversite-şehir, üniversite-STK ve üniversite-sanayi işbirliği sağlanacaktır. (OSB’de Proje ve Kariyer Gelişim Ofisi kurulacaktır).
Derslik ve laboratuarlardaki teknolojik altyapı iyileştirilecektir.
Öğrenci değişim programlarına yönelik etkinliklerin ve işbirliklerinin artırılması sağlanacak ve uluslararası öğrenci sayısı arttırılacaktır.
Üniversite yerleşkesinin engelsiz bir alan haline getirilmesi için gerekli tüm çalışmalar yapılacaktır.
Akademik, kültürel ve sosyal etkinliklerin nitelikli ve eğitici olması sağlanacaktır.
Öğrenci Topluluklarının etkinliği ve yönetim süreçlerine katılımı sağlanarak kalite artırılacaktır.
Araştırma laboratuvarlarından alınan ücretler minimize edilecektir.

Yönetim sürecine hem akademik hemde paydaşlarımızın katılımlarını sağlayacak süreç ve altyapı geliştilecektir.

Her yıl kurumsal planlar ve performans programının sonuçları tüm paydaşlarımız ile paylaşılacak ve “Şeffaf Üniversite” hedefimiz gerçekleştirilecektir.

BAŞLICA PROJELERİMİZ
Yenilikçi Teknolojiler Enstitüsü
Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimleri başta olmak üzere en az beş anabilim dalından oluşturulması planlanan Yenilikçi Teknolojiler Enstitü; hem yeni buluşlar ile patent ve faydalı model sayısını arttıracak hem de bölgedeki yatırımcılar için AR-GE imkanı sunacaktır. Aksaray’ın ve üniversitemizin A sınıfı bir üniversite seviyesine yükselmesi sağlanarak Kalkınma Bakanlığı ve Avrupa Birliliği’nden daha fazla kaynak temin edilebilecektir.
Uluslararası Eğitim Merkezi, INTEDU
INTEDU ile ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitimler için dünyanın saygın üniversiteleri arasında yapılacak protokol ve işbirliği neticesinde, öğrencilerimize yurtdışına çıkmadan ASÜ kampüsünde eğitim alarak saygın bir üniversitenin diplomasını alma fırsatı sunacaktır. Anlaşma imzalanacak yabancı üniversitenin müfredatına uygun dersler İngilizce olarak gerçekleştirilecek; burada hem ASÜ’lü hem de yabancı uyruklu öğrenciler ders alabileceklerdir. Böylelikle hem öğretim üyelerimiz, kayda değer bir gelir imkânı elde edecek; hem de üniversitemiz dünyanın dört bir yanından öğrencileri şehrimize çekme fırsatı bulacaktır.
Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi
Merkez, girişimciliğin geliştirilmesini sağlayacaktır. Bu amaçla girişimci adaylarına eğitim ve danışmanlık desteği verecek, onların bilgi ve beceri düzeylerini yükseltecek; kendi işini kurmak isteyen öğrencilerin deneyim ve bilgi sahibi olmasını sağlayacaktır. Girişimci eğitimi hem örgün eğitim hem de uzaktan eğitim programları ile sunulacaktır.
Üniversite Konukevi
Akademisyenlerimizin eğitim öğretim dışında kalan zamanlarını daha verimli ve keyifli geçirmeleri amacıyla E 90 Karayolu üzerinde her türlü konaklama imkanının bulunduğu bir Üniversite Konukevi yapılacaktır.
Pedagojik Formasyon Koordinatörlüğü
Farklı fakültelerden mezun olup da öğretmenlik formasyonu almak isteyenler için halen Eğitim Fakültesi bünyesinde tüm yıl boyunca yürüyen pedagojik formasyon süreci yine bu fakülte ile koordineli çalışacak fakültenin öğretim kadrosundan yararlanacak farklı bir birim olacaktır. Bu birim hem öğrencilere daha esnek ve nitelikli bir eğitim hem de öğretim üyelerine fikir ve emeklerinin karşılığını veren bir anlayışla çalışacaktır.
Etkin Bir ASÜSEM
Üniversitemiz birimlerinden olan ASÜSEM, Pazarlama Uzmanlığı Eğitimi, Personel Belgelendirme, İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi, Sertifika Pazarı/Kariyer Eğitimleri, Bağımsız Denetçi Eğitimi, BT Denetimi Eğitimi, BT Güvenliği Eğitimi, Proje Yönetimi, 4-6 Yaş Grubu Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri, Genel İngilizce Hazırlık Eğitimi gibi yepyeni sertifikasyon eğitimleri ile üniversitemize, öğretim elemanlarımıza ve şehrimize gelir getirici bir kuruma dönüştürülecektir.
Kariyer Gelişim Ofisi
Mezunlarımızın eğitimleri sonrasında kariyerlerinin gelişiminin daha aktif biçimde izlenmesi için son sınıftan başlayarak onları ilgi ve yeteneklerine uygun ve mutlu olabilecekleri alanlara yönlendirecek iş imkanlarını tanıtacak işverenlerle buluşturacak bir birim olacaktır. Mesleki kariyerleri ile birlikte akademik kariyerlerinin de gelişimini sağlayacak imkanlar oluşturulacaktır. Mesleki yaşamları boyunca ihtiyaç duyacakları alanlarda hem akademik hemde uygulamaya yönelik bireysel ve yerel ihtiyaçlara uygun programlar açarak paradigmal değişim gerçekleştirilecektir.
Aksaray Araştırmaları Merkezi, AKSAM
Aksaray ve çevresini konu alan her türlü sosyal bilimsel ve fen bilimleri araştırmasını yapacak yürütecek ve destekleyecek bir araştırma merkezi kurulacaktır. Burada toplumsal fayda amacı taşıyan ve doğrudan bölgenin ihtiyaçlarına yönelik projelere odaklanılacaktır.
Sağlık Kurumları ile Etkin İşbirliği
İlgili sağlık kurumları ile beslenme, bulaşıcı hastalıklar, hijyen, aile eğitimi ve psikolojik danışmanlık gibi her alanda etkin işbirliği sağlanacaktır. Bir Tıp Fakültesi ile işbirliği yapılarak; Aksaray’da poliklinik açılması, işbirliği protokolu ile Aksaray’ın Tıp Fakültesi’nin imkanlarından yararlanması sağlanacaktır. Böylece Tıp Fakültesi’nin kurulmasına ilişkin altyapının oluşmasına zemin hazırlanmış olacaktır.
Aksaray Su Araştırmaları Merkezi, AKSU
Aksaray’ın su kaynaklarının korunması ve geliştirilmesi amacıyla uluslararası iyi uygulamalara uygun temiz içme suyu kaynakları elde edilmesi amacıyla Belediye ve İl Özel İdaresi ile koordineli çalışacak bir merkez olacaktır.
Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi, TARUM
Aksaray’ın tarım ve hayvancılık bakımından sahip olduğu potansiyelin tespit ve geliştirilmesi amacıyla organik bitki türlerine dair yerel tohumların tespit edilmesi ve bunların zamanla kaybolmasının önüne geçmek amacıyla da Bölgesel Tohum Gen Bankası kurulması planlanmaktadır. Yerel hayvan ırkların gen yapılarının korunmasına ve yaşatılmasına yönelik ilgili Bakanlıklar, sivil toplum örgütleri ve gönüllü bireyler ile birlikte projeler geliştirmek. Örneğin, Aksaray Malaklısı.
Cad/Cam Araştırma ve Uygulama Merkezi, CADCAM
Mühendislik Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve MYO'ların ilgili bölümlerinin ve Aksaray OSB’sinin uygulama ve araştırma faaliyetlerindeki bilgisayar destekli tasarım ihtiyacına lojistik ve teknik destek sağlamak amacıyla kurulacaktır.
Akademik Yazarlık Merkezi
Gerek lisans gerekse lisans üstü öğrenim gören öğrencilerimizin en büyük sorunlarından biri de akademik yazım konusundaki eksikliktir. Bilimsel bir araştırma süreci ve onun bir makale, tez veya bildiriye dönüştürülmesi, her bölümde müstakil derslerce öğretilmeye çalışılmaktadır. Bu bağlamda kurulması planlanan Akademik Yazarlık Merkezi, tüm paydaşlara akademik araştırma ve yazma süreçlerini öğretecek bir merkez olacaktır.
Proje Destek Ofisi
OSB içinde üniversite sanayi işbirliği ofisi kurulacaktır. Proje yönetimi konusunda uluslararası kurum ve kuruluşlar ile işbirliğiyle üniversite müfredatı bölge sanayicilerinin ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda yeniden yapılandırılacak, uygulamaya ağırlık verilecektir. Bu çerçevede mevzuat yenilenecektir.
Gezici Veteriner Kliniği
Veterinerlik Fakültesinin laboratuvarları ve kliniği aktif hale getirilecek; Öğrencilerin uygulama yapılması ve klinik hizmetlerinin çiftçilerin ayağına gitmesi için bir gezici klinik kurulacaktır.
Üniversite Anaokulu
Akademik ve idari personelimizin yıllardır en büyük sorunlarından biri olan tüm üniversite çalışanlarının Anaokulu sorunu çözülecek; kampüs içinde Okul Öncesi Eğitimi Bölümü öğrencilerimizin uygulama yapmasına da imkan sağlayacak bir bağımsız anaokulu kurulacaktır.
Merkezi Kütüphane
Kütüphaneler, akademik kurumların kalbidir. Nitelikli, geniş ve yüksek teknolojiden yararlanan bir kütüphane akademik başarıyı da yükseltir. Bu itibarla kampüs alanının en merkezi yerinde altında kantin ve sosyal mekânların bulunduğu çok katlı bir kütüphane ve en güncel ve zengin kitap kolleksiyonu Geliştirilecektir. Akademisyenler arzu ettikleri kitapları sistem üzerinden talep edecekler ve hızlı bir şekilde gerek tek tek gerekse düzenli aralıklar ile kitaplar ve diğer yayınlar temin edilecektir.
Akademik Veri Tabanları
Araştırma kaynaklarının zenginleştirilmesi için hizmet sağlanan akademik veri tabanlarının ve içeriğin nicelik ve nitelik olarak sayısı artırılacaktır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00