• BIST 9474.29
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Somuncu Baba ile ilgili Cine 5’ten Yanlı Yayın

Somuncu Baba ile ilgili Cine 5’ten Yanlı Yayın
Somuncu Baba ile ilgili Cine 5’ten Yanlı Yayın

            Prof. Dr. İsmail Erünsal, Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Prof. Dr. Ethen Cebecioğlu ve Doç. Dr. Haşim Şahin gibi tarihçilerin kaleme aldığı akademik çalışmalar konu ile ilgili olarak Aksaray’ı işaret etmektedir. Öte yandan Prof. Dr. Ahmet Akgündüz tarafından yazılan bir kitapta Somuncu Baba hz. farklı bir mekânda medfun gösterilmişti. Ancak bu esere Prof. Dr. İsmail Erünsal ile Başbakanlık Osmanlı Arşivi Uzmanı Orhan Özdil tarafından reddiye yazılmış, Akgündüz hiçbir suretle bu reddiyelerin altından kalkamamıştır. Dolayısıyla kaleme aldığı eserdeki iddia yok hükmündedir.

            Bütün bunlara rağmen Cine 5’te, Mehmet Fatih Can tarafından sunulan, 24.01.2015 gecesi saat 22 sularında başlayan Tarih ve Medeniyet isimli tarih programında tamamen yanlı bir yol izlenerek hazreti farklı bir mekânda göstermek amacı ile programa gelen ve tarihçi dahi olmayan insanlar konuk edilmiştir. Programın müdavim tarihçisi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, hazretle ilgili yanlış bir bilgi aksettirmemesine rağmen gözü önünde cereyan eden yanlı ve yanlış bilgi aktarımlarına, umulan tarihçi hassasiyeti ile cevap vermemiştir.

            Bu durumda söz konusu programın ve ilgililerin Aksarayseverler tarafından uyarılması ve hakikate davet edilmesi doğru olacaktır. Asıl amaç, öncelikle, aynı programda hazretle ilgili akademik doğru bilgiler aktaran akademisyenlerin konuk olarak alınmasıdır. Bunun olmaması durumunda aynı programda, halkımızın ricası üzerine tekzip niteliğinde cümlelerin seslendirilmesidir. Malum olduğu üzere, daha önce haftalık bir dergi aynı hatayı yapmış, Aksarayseverlerin çıkışı üzerine aynı dergi, Aksaray’ın haklılığını ortaya koyan bir yeni yazıya yer vermek zorunda kalmıştı. Konu ile ilgili olarak kurumsal olarak da harekete geçilecektir.

Aşağıda verilecek olan adreslere başvurulması şehrimiz, değerimiz, Somuncu Baba’mız adına rica olunur. Programı şikâyet etmek için seyretmiş olmak zorunluluğu yoktur.

Program twiter adresi             : tarih­_medeniyet

Cine 5 tel.                               : 0212 331 30 00 (Hafta içi mesai saatlerinde arayarak İzleyici Temsilcisi Hayat hanımı ya da programın adını vererek yapımcısı ile sunucusu isteyiniz)

Cine 5 faks                             : 0212 331 30 45

İzleyici Temsilcisi linki           : http://www.cine5.com.tr/izleyici_temsilcisi.asp

İzleyici Temsilcisi                   : izleyicitemsilcisi@cine5.com.tr

Kanal Sorumlu Müdürü 1      :yunus.sen@cine5.com.tr
Kanal Sorumlu Müdürü 1      : mustafa.ozkaya@cine5.com.tr

Kanal Sorumlu Müdürü tel    : 0212 386 86 00

Prof. Ahmet Şimşirgil e posta: ahmet.simsirgil@marmara.edu.tr


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00