• BIST 9543.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

Beşiktaş zirveye yerleşti

Beşiktaş zirveye yerleşti
Beşiktaş zirveye yerleşti

BEŞİKTAŞ:Tolga, Serdar, Ersan, Pedro, İsmail, Veli (Dk.63 Oğuzhan Özyakup), Atiba, Kerim (Dk.61 Gokhan Töre), Sosa, Olcay, Cenk (Dk.81 Demba Ba)

AKHİSAR BELEDİYE: Oğuz, İsmail, Uğur, Douglas, Ntibazonkiza (Dk.82 Kenan Özer), Bilal, Djoum (Dk.69 Bruno ), Güray, Zokora, Merter (Dk.86 Kadir Keleş), Gekas

GOLLER: Dk.25 Cenk Tosun, Dk.68 Sosa, Dk.90+3 Gökhan Töre (Beşiktaş), Dk.75 Bilal Kısa (Akhisar BLD)

SARI KARTLAR: Merter Yüce, Zokora, Bilal Kısa (Akhisar BLD)


Mücadelenin ilk anlarında Siyah-Beyazlılar topa daha çok hakim olan taraftı ve ilk tehlikeli atak da 13. dakikada geldi. Cenk Tosun topla beraber ceza sahasına yaklaştı, yaya geldiğinde şutu tercih eden golcü oyuncunun vuruşu savunmadan kornere gitti. Gol için rakip kaleye iyice yüklenen ev sahibi dakikalar 24'ü gösterirken amacına ulaştı. Maç başından beri sol kanattan tehlikeli akınlarda başrol oynayan Olcay yine aynı yerden ceza sahasına adrese teslim bir orta yaptı ve Cenk Tosun da kafayla topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Beraberliği yakalamak isteyen konuk ekip 34. dakikada amacına çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Güray'ın ceza sahasına yaptığı ortada Gekas topu yere vurdurarak kafa vuruşunu yaptı ancak Tolga bu pozisyonda başarılıydı ve gole izin vermedi.

ilk yarının geri kalan bölümünde başka gol olmayınca Beşiktaş soyunma odasına 1-0 önde gitti.

 İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Ege ekibi oldu. Güray'ın pasında defansın arkasına sarkan Gekas kaleciyle karşı karşıya kaldı. Tolga kalesini terkedince golcü isim aşırtma vuruşu tercih etti ancak top yandan auta gitti. Ancak 67. dakikada ev sahibi ekip farkı ikiye çıkartan golü buldu. Frikik atışı için topun başına geçen Jose Sosa, herkes orta beklerken çok akıllıca bir vuruşla kaleci Oğuz'u avladı ve durumu 2-0 yaptı. Bu aynı zamanda Sosa'nın Spor Toto Süper Lig'deki ilk golü de oldu. Akhisar Belediyespor'u tekrar umutlandıran gol dakika 75'te geldi. Kaleye yaklaşık 25 metre uzaklıktan önüne düşen topa gelişine vuran Bilal harika bir golle farkı bire indirdi(2-1). Ancak konuk ekibin umutlarını tamamen bitiren isim Gökhan Töre oldu. 90+4. dakikada ceza sahasında çaprazda topla buluşan başarılı oyuncunun sert vuruşunda meşin yuvarlar ağlara gitti ve durum 3-1'e geldi. Bu aynı zamanda maçın da skoru oldu. Böylelikle Beşiktaş rakibini 3-1 mağlup ederek hem üç puanı hem de zirvedeki yerini aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00