• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Valtra Traktör, Tarım Sektöründe Uzay Çağını Başlattı

Valtra Traktör, Tarım Sektöründe  Uzay Çağını Başlattı
Valtra Traktör, Tarım Sektöründe Uzay Çağını Başlattı

250 beygir gücü ve 1000 Nmtork ile Traktör de bir ilk .

Almanya da yeni modelleritanıtılan Valtra traktör sektöründe ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

Yepyeni TSerisi –  Profosyonel Çiftçileri UzayÇağı ile buluşturuyor.

Türkiye  de Hattat Tarım Makinalarinındistbiritörlüğünde ve güvencesi altında  satışı yapılan AGCO grubunun prestijli MarkasıValtra  traktörün,  yeni T serisinde , uzay mekiklerini kıskandırankabin, düşük yakıt tüketimi ve sınıfının  en yüksek dönüş turu özelliğimevcut.

Valtra T 4 serisi ile 1000 Nmtorkta 155 ile 250 beygir arasında güç sağlanabiliyor.

Valtra T Serisi; Direct, Versu, Active veHiTech olarak dört farklı model olacaktır.  Direct, Versu ve Active modellerinin üretiminebaşlanılmıştır. Active; powershift (yağ basıncı ile kavrama yapan şanzıman) vemekanik olarak çalışan yük-hassasiyetli hidrolik içeren yeni bir seridir. YeniVersu, Active ve HiTech modelleri powershift traktörlerin sürüş tarzında birdevrim yaratmaktadır. Debriyaj pedalı yalnızca motoru çalıştırırkengerekmektedir. Fren pedalları aynı zamanda debriyajı da kontrol etmektedir:AutoTraction otomatik debriyaj fonksiyonu daima aktif haldedir. Otomatik powershiftşimdi yeni bir mantıkla çalışmaktadır: gaz pedalı motor hızını kontroletmemekte bunun yerine kademesiz Direct transmisyon kullanımına benzer şekildesürüş hızını kontrol etmektedir. Otomatik sistem PTO-tahrikli aletlerkullanılırken büyük fayda sağlamaktadır zira sürücü güç değiştirme dişlilerinideğiştirebilir ve gaz pedalına basarak kolay bir şekilde hızı ayarlayabilir.Bu, sürücünün traktörü ve aleti kontrol etmesini kolaylaştırmaktadır.Powershift sisteminin aynı zamanda eşsiz özellikleri mevcuttur, bu özelliklerefaydalı bir yokuşta kalkış fonksiyonu ve önden yüklemeli çalışmayıkolaylaştıran hidrolik yardımcı dahildir. Valtra’nın powershift’i beş kademelitransmisyondur ve dört vitesli modda toplamda 20 hız artı yavaş ilerlememodunda 10 hız sağlamaktadır.

 

 

 

Akıllı motor tasarımı

 

Tüm TSerisi modelleri güvenilir AGCO Elektrikli motorlarla çalışmaktadır, iki enküçük model 6.6-litre motora sahiptir, daha büyük modeller ise 7.4 litresilindir hacmine sahiptir. Egzoz emisyonları Kademe 4-standart SCR sistemi ileen aza indirilmiştir. En son motorlardaki turbo bir elektronik bypass valfiiçermektedir, dolayısıyla motor hızlı bir şekilde cevap vermektedir ve düşüktur sayısıyla mükemmel tork sağlamaktadır. SCR sistemi ve iyileştirilen turbove motor paketi mükemmel yakıt verimliliği sağlar ve egzoz gazı yeniden dolaşımsistemine (resirkülasyon) veya dizel partikül filtresine olan ihtiyacı ortadankaldırmaktadır. T174 model aynı zamanda Valtra’s EcoPower özelliği ile tedarikedilmektedir. Sürücü Eco butonuna bastığında, nominal motor hızı 1800 rpm’yedüşer ve aynı anda tork artar. Bu, yakıt tüketimini yaklaşık olarak yüzde 10azaltır ve gürültü düzeyini düşürerek, motorun ömrünü uzatır. Ayrıca standartolan veya tüm modellerde bulunan Sigma Power özelliği, PTO yeterli yük altındaolduğunda, motorun verimini 15 beygir gücü arttırır. Taşıma güçlendirmefonksiyonu da C ve D serilerinde ek olarak 15 beygir gücü sağlar.

 

Mükemmel görüş sağlayan geniş kabin

 

Dördüncünesil T serisinin en dikkat çeken özelliği şık, geniş ve sessiz olan yepyenikabindir. Dışarıya doğru eğimli olan sütunlar sürücü için iç mekanı maksimizeetmektedir, diğer yandan dış boyutları kompakt hale getirmektedir. Kabin öncekinesil kabinle karşılaştırıldığında sürücü koltuğu açısından 20 santimetre dahageniştir.

 

Elektrikleısıtılan ön ve arka ekranlar, 270 derece temizleme sağlayan ön silecek,fabrikada monte edilmiş park etme kameraları, LED çalışma ve arka ışıklar vealtı metre kare cam mükemmel görüş sağlamaktadır. Üst kısmın önünde yer alanbir diğer pencere, ön yükleyici kullanırken fayda sağlar ve isteğe bağlı ortamkabininde de üst kısmın arkasında bir pencere mevcuttur. Subwoofer’lı (derinbas hoparlörlü) teyp, soğutucu ve yana doğru ayarlanabilen TwinTrac terstahrik/sürüş sistemi ve fabrikada takılan, yakıtla ve telefonla çalışanyardımcı ısıtıcı ile sürücü rahatlığı iyileştirilmiştir. Bu özelliklerinbazıları standarttır, diğerleri ise Valtra’nın eşsiz seçenekler listesindensipariş edilebilir.

 

Traktörün dönüş yarıçapı, bir önyükleyici, pnömatik ön aks ve ön bağlantı olsa bile, 5.25 metre olup, inanılmazdüşüktür. Traktörün ağırlığı 7.3 ton, teorik toplam ağırlığı ise 13.5 tondur.Zemine olan mesafesi çok fazla olup, 60 santimetredir ve 2995-millimetre dingilmesafesi yolda denge sağlar. Traktörün arka kısmında yer alan iyileştirilmişmafsallı bağlantı 9.5 tona kadar kaldırabilmektedir, diğer yandan entegre önmafsallı bağlantının ise 5,1 ton kapasitesi bulunmaktadır. Şimdi PTO: 1000,1000E, 540, 540E ve yer hızı PTO için eş zamanlı olarak beş modda üç farklı hızseçilebilir.

 

Kullanım kolaylığı ve düşük sahip olma maliyeti

 

YeniT Serisi tasarlanırken kullanım kolaylığı ve bakıma özellikle dikkatedilmiştir. Servis aralığı 600 saattir ve kontrol pencereleri sayesinde her günyağ kontrolü kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Herhangi bir aletolmadan radyatörlere ve filtrelere kolay bir şekilde ulaşılabilmektedir. Yeni TSerisi hem tarlada hem de laboratuvar ortamında tüm koşullar altında onbinlerce saat testlerden geçirilmiştir.

 

Doğalolarak yeni T Serisi aynı zamanda hem AutoGuide direksiyon yardım sistemi hemde AgCommand telemetri ile tedarik edilmektedir. AutoGuide, bir santimetredetraktörün doğru bir şekilde kullanılması için uydu ve düzeltme sinyallerindenistifade etmektedir. AgCommand uzaktan takip sistemi; araç sahibinin traktörünkullanımını izlemesini, servis gerekliliklerini öngörmesini ve yüklenicilertarafından faturalama amacıyla kullanılabilecek olan işletim verilerini düzenlemesinisağlamaktadır. Valtra Premium Care, AGCO Finance ve Valtra’nın birinci sınıfyedek parça servisi güvenilirliği ve kullanım kolaylığını arttırmakta veişletim giderlerini azaltmaktadır.

Tümtraktörlerde olduğu gibi Valtra, müşterilerinin bireysel gerekliliklere veözellikler listesine göre T Serisini kişiselleştirmesine izin vermektedir vepek çok seçenek sunmaktadır. Böylece müşteriler gereksiz özellikler için değilyalnızca ihtiyaç duydukları özellikler için ödeme yapmış olurlar. Valtra’nın müşterisipariş sistemine göre her bir traktör tarlada, ormanda veya çeşitli işlemlerdekullanılmak üzere fabrikada hazır hale getirilmektedir.

                       

 

 

 

 

T Seri modeller          hp/kW/Nm      hp/kW/Nm

T144                155/114/640              170/125/680

T154                165/121/680              180/132/740

T174                175/129/740              190/140/780

(T174 Eco)      175/129/850              190/140/900

T194                195/143.5/800           210/154.5/870

T214                215/158/870              230/169/910

T234                235/173/930              250/184/1000

 

Valtra Inc,Valtra traktörlerini geliştirmekte, imal etmekte, pazarlamakta ve servissağlamaktadır. Valtra İskandinav ülkelerinin önde gelen traktör imalatçısıdırve Latin Amerika’nın en popüler ikinci markasıdır. Geçen yıl Finlandiya veBrezilya’da üretilen toplam traktör sayısı 24,000’di. Valtra, AGCOCorporation’un dünya çapındaki markasıdır.

HATTAT TARIM MAKİNALARI SANAYİ VE TİCARETA.Ş.

HattatHolding bünyesinde 1998 yılında bir pazarlama şirketi olarak kurulan HattatTarım Makineleri A.Ş, 2007 yılında ilk traktör üretimine başladı. Türkiye’ninyüzde 100 yerli sermaye, yan sanayi ve altyapı ile traktör üretmektedir.Üretmiş olduğunu traktörlerin büyük kısmını ihraç ederek sektöründe ihracatlideri durumuna gelmiştir. 2009 yılından bu yana ihracat yapan Hattat Traktör, Avrupa’ya Hattat ve HTT marka traktörlerinsatışını yapmaktadır.  Çerkezköy’de 200 bin m2’lik tesislerde Türkiye’nin en büyükotomotiv yan sanayi fabrikası Hema Endüstri A.Ş ile birlikte traktör üretiminigerçekleştiren Hattat Tarım,  otomatikboyahane, robotlu montaj ve test makineleri ile yüksek teknoloji kullanılarakyıllık 20 bin üretim kapasitesi bulunan fabrikasında, 5000’den fazla kişiyeistihdam sağlamakla birlikte 50 beygir gücünden 102 beygir gücüne kadar toplam209 model traktör üretmektedir. Hattat Tarım, yurt içinde Hattat veValtra markaları ile çiftçilere ulaşmayı sürdürmektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00