• BIST 9524.59
  • Altın 2492.501
  • Dolar 32.5634
  • Euro 34.7233
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Vali Şeref Ataklı: ‘Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Projesi devam ediyor’

Vali Şeref Ataklı: ‘Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Projesi devam ediyor’
Vali Şeref Ataklı: ‘Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Projesi devam ediyor’

 

SultanhanıBelediye Başkanı Fahri Solak ve beraberinde Çinli firmanın yetkilileriniValilik Makamında kabul eden Vali Şeref Ataklı, projede devam eden çalışmalarhakkında bilgi aldı.

Toplamda 12sondaj kuyusundan 8'inin açıldığını çalışmaların 9. kuyuda devam ettiğini ifadeeden Çinli Tianchen Engineering Şirketi Proje Yöneticisi Yin Xueqiang Hirfanlıbarajından gelen su ile açılan kuyulardaki tuz eritme işlemine de başladıklarınısöyledi.

Çalışmalarınaralıksız devam ettiğini ifade eden Yin Xueqiang BOTAŞ tarafından ilave 6 kuyudaha açılmasının planlandığını ancak 6 kuyunun nerede olacağı ile ilgiliplanlamanın netleşmediğini bildirdi.

 

-Tuz Gölü içinde önemli bir proje

 

Vali ŞerefAtaklı ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Aksaray’da yürütülen projeninTürkiye için çok önemli olduğunu söyledi.

Çalışmalarıntamamlanmasının ardından yeraltında oluşturulacak mağaralarda depolanacakdoğalgazın ihtiyaç durumunda kullanılabileceğini belirten Vali Ataklı, projesayesinde Tuz Gölünün de olumlu etkileneceğini, açılacak kuyularda tuz eritmeişlemi için kullanılan suyun, büyük havuzlara alınarak tuz gölündeki tuzlususeviyesine dengelendikten sonra tekrar tuz gölüne gönderileceğini söyledi.

Çinlifirmanın İstanbul Feshane de düzenlenen Aksaray Tanıtım Günlerine katılarak yaptıklarıfaaliyetleri gelen ziyaretçilere bilgiler verdiğini bir anlamda tanıtımelçiliği yaptıklarını bundan dolayı da büyük memnuniyet duyduklarını belirtenVali Ataklı, firma yetkililerine teşekkür etti.

 

YinXueqiang Vali Şeref Ataklı’yı Ankara’da Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyetiarasında kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yönelik olarak düzenlenecek programadavet ederek programa katılımlarından büyük mutluluk duyacaklarını söyledi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00