• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Karatayda ağaçlandırma devam ediyor

Karatayda ağaçlandırma devam ediyor
Karatayda ağaçlandırma devam ediyor


 

Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri, yaz kış demeden ağaçlandırma çalışmalarını sürdürürken, ekipler mevcut parklar ve orta refüjlerin bakım ve revizyonlarını da yaparak günün ihtiyaçlarını karşılayacak düzenlemelere imza atıyor. Yapılan bu çalışmalarla Karatay İlçesinin yeşil doku oranının ciddi oranlarda artırılmasının hedefleniyor.

 

Belediye olarak asfalt ve kanalizasyona verilen önemin, çevre çalışmalarına da verildiğini ifade eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmanın herkesin görevi olduğunu ve bunun da çevre çalışmalarına verilen önemle sağlanabileceğini belirtti. Hançerli, "Bizim hedefimiz Karatay'ı görünümüyle ve havasıyla daha da yaşanabilir bir ilçe haline getirmektir. Karatay ilçemiz Konya'mızla beraber büyüme içine girmiştir. Bu büyümenin getirdiği olumsuzluklardan biri de çevre ile ilgilidir. Güzel ve temiz bir çevrede yaşamak her insanımızın hakkıdır. Biz ilçemizin değişik yerlerinde parklar, yeşil alanlar oluşturarak insanımızın bu ihtiyacını en üst düzeyde gidermeye çalışıyoruz " dedi. Büyümenin getirdiği diğer bir sorununda hava kirliliği olduğunu belirten Başkan Hançerli, bu sorunu halletmek için de yapılan bazı çalışmalara ilaveten ilçede ağaçlandırmaya büyük önem verildiğini ve son olarak Çatalhüyük Mahallesi Tefeoğlu Sokakta 80 adet Çınar ağacının Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından dikildiğini söyledi. 

 

Modern ve çağdaş bir şehircilik anlayışında yeşillendirme ve çevre düzenleme çalışmalarının çok önemli olduğuna dikkat çeken Hançerli, "Yaşanabilir bir ilçe için çevre düzenleme çalışmaları çok önemli bir yer tutmaktadır. Karatay'ın çağdaş dünya şehirciliği ile bütünleşmesi için çevre düzenleme ve vizyon projelerine ağırlık vermekteyiz. Şehrimizi, çağdaş bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir" dedi. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00