• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Saraçoğlunda penaltı gecesi

Saraçoğlunda  penaltı gecesi
Saraçoğlunda penaltı gecesi
Pozisyonsuz geçen ilk yarının ardından, Fenerbahçe mücadelenin 50. dakikasında Emre Belözoğlu'nun penaltıdan attığı gol ile öne geçti. Geriye düştükten sonra ataklarını sıklaştıran Gençlerbirliği 81. dakikada Antal ile beraberliği yakaladı. Sarı-lacivertliler, 85. dakikada Emenike'nin yerde kalması ile bir penaltı şansı daha buldu ve Kuyt'ın ağları sarsması ile öne geçti, karşılaşma da 2-1 sonuçlandı.

Bu skorun ardından Fenerbahçe puanını 13 yaptı. Gençlerbirliği ise 8 puanda kaldı. Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya gelecekken, Gençlerbirliği ise evinde İstanbul Başakşehirspor'u konuk edecek.

İSMAİL KARTAL'DAN SÜRPRİZLER VAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği ile oynadıkları mücadelede, takımının savunmasında sürpriz bir değişiklik yaptı.

Kartal, sezon başından bu yana, TFF Süper Kupa mücadelesi de dahil olmak üzere 7 resmi maçta ilk 11'de görevlendirip, maçların tamamında sahada tuttuğu Caner Erkin'in yerine, savunmanın solunda Hasan Ali Kaldırım'a görev verdi.

Sağ kasığındaki sorun nedeniyle derbi maçın ardından yapılan üç antrenmanda takımdan ayrı çalışan, Gençlerbirliği maçı öncesi takımla son iki antrenmana katılan Caner, başkent ekibi karşısında yedekler arasında kaldı. Hasan Ali ise bu sezon ilk kez 11 kişilik kadroya girdi.

WEBO, 1 MAÇ ARADAN SONRA 11'DE

Fenerbahçe'de, Galatasaray derbisinde yedek kalan Pierre Webo, bir maç sonra tekrar ilk 11'de sahaya çıktı. Derbinin ilk 11'de yer alan Emenike'yi yedeğe çeken teknik direktör Kartal, Galatasaray karşısında yedek soyunan Sow'u da Webo ile beraber Gençlerbirliği'ne karşı 11'de görevlendirdi.

Galatasaray derbisinde yedek kalan Diego, Gençlerbirliği mücadelesinde de yedekler arasında kaldı.

İLK YARIDA POZİSYON YOK

Galatasaray yenilgisinin ardından sahasında Gençlerbirliği'ni mağlup ederek, moral bulmak isteyen Fenerbahçe, karşılaşmaya tutuk başladı. İlk 35 dakikada gol pozisyonu üretemeyen sarı-lacivertliler, devrenin son 10 dakikasında bulduğu 3 pozisyonda gol atmayı başaramadı.

Gençlerbirliği, ilk yarıda Fenerbahçe deplasmanında temkinli bir oyun ortaya koydu. Başkent temsilcisi, Fenerbahçe karşısında temkinli bir futbol oynayan Gençlerbirliği, rakibinin devrenin son dakikalarında geliştirdiği ataklarda gol izni vermedi ve ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı.

İKİNCİ YARIDA PENALTILAR

Mücadelenin ikinci yarısına daha istekli başlayan Fenerbahçe, Alper Potuk'un sol kanattan ceza alanına girerken, rakibi Hakan'ın yaptığı müdahale ile yerde kalması ile penaltı kazandı. Topun başına gelen Emre Belözoğlu ağları sarstı ve takımını öne geçirdi. Bu golün ardından oyunu 'rölanti'ye alan Fenerbahçe, karşılaşmanın 81. dakikasında Gençlerbirliği'nden Antal'ın attığı gol ile 3 puanı kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Beraberliğin ardından hamlesini yapan ve oyuna Emenike'yi sokan İsmail Kartal, Nijeryalı oyuncunun yerde kalması ile yakalanan penaltı ile rahat bir nefes aldı. Topun başına gelen Dirk Kuyt, ağları buldu ve takımını öne geçirdi. Mücadele de 2-1 sona erdi.

Fenerbahçe: 2 - Gençlerbirliği: 1

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Özgür Yankaya, Baki Tuncay Akkın, Mehmet Cem Hanoğlu

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Kadlec, Hasan Ali Kaldırım, Meireles, Emre Belözoğlu, Alper Potuk, Kuyt, Sow, Webo

Gençlerbirliği: Dahlin, Hakan Aslantaş, Ahmet Yılmaz Çalık, Sedat Bayrak, Tosic, Mervan Çelik, Petrovic, Doğa Kaya, Uğur Çiftçi, İrfan Can Kahveci, Stancu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00