• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Bakanı Yılmaz Somuncu Baba’yı dünyaya tanıtmalıyız

Bakanı Yılmaz Somuncu Baba’yı dünyaya tanıtmalıyız
Bakanı Yılmaz Somuncu Baba’yı dünyaya tanıtmalıyız
 

Somuncu Baba’nın kabri başındadua eden ve daha sonra çilehaneye girerek inceleme yapan Bakan Yılmaz, AksarayBelediyesi’ne ait fırında özel olarak üretilen Somuncu Baba ekmeğini inceledi.Belediye Başkanı Yazgı, Bakan Yılmaz’a Somun ekmek ikram etti. Özel olarak üretilenballı somun ekmeğin tadına bakan ve çok beğenen Bakan Yılmaz, başta BelediyeBaşkanı Yazgı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, yaptığıaçıklamada Aksaray’ın Somuncu Baba gibi bir değeri olduğuna dikkat çekerek, O’nunsadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya tanıtılması gerektiğini söyledi vesözlerini şöyle sürdürdü “Somuncu Baba gibi değerler Anadolu’nun gerçektenmanevi mimarları. Aksaray’da da böyle bir değerimiz var. Bunu hep birliktekorumamız, tanımamız ve tanıtmamız gerekiyor. Aslında böyle ulu insanlarısadece yurt içinde değil yurt dışında da dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Hembizim medeniyetimizin daha iyi bilinmesi, tanınması bakımından hem de dünyanınyaşadığı sıkıntılar anlamında böyle insanların çok büyük katkısı olacağınainanıyorum.” Dedi.

Bakan Yılmaz, dünyada SomuncuBaba gibi insanların sevgi, barış, birlik ve beraberlik mesajlarına ihtiyaçolduğunu ifade ederek şunları söyledi: 

“Bugün dünyaya baktığınız zamançatışmalar, kavgalar, birçok meseleler görüyorsunuz. Aslında bugünkü dünya herzamankinden daha fazla böyle insanların mesajına ihtiyaç duyuyor; hem bizihtiyaç duyuyoruz hem de bütün dünya. İnsanların birlik beraberlik içindeolması, merhametin, şefkatin olması, barışın, huzurun olması böyle insanlarınmesajını iyi tanımaktan, anlamaktan geçiyor. Dünyanın da gerçekten bunaihtiyacı var. 

Biz bu değerlerimizi yeni yenikeşfediyoruz. Bunlarla yerel yönetimler yakından ilgilenmiş; BelediyeBaşkanımıza özellikle teşekkür ediyoruz. Aksaray Üniversitemiz bu konuda bir enstitü de kurdu. Dolayısıyla builmi değerleri özellikle üniversitelerimizin de çok yakından sahiplenmesi,bunların mesajını özellikle genç kuşaklara ve tüm dünyaya aktarması çok çokönemlidir diye düşünüyorum.

 Burası hakikaten huzur bulduğumuz birortam.  Böyle ortamlar bir şehrin yaşamkalitesini de arttırıyor. Bu, genel atmosferi de çok olumlu etkiliyor. Herbakımdan sevindim doğrusu; bu çalışmaların bu noktaya gelmiş olmasından. Bundansonra da faaliyetlerle, çalışmalarla bu ortamı; bu güzel ortamı zenginleştiripdevam etmemiz lazım”

Yapılan açıklamanın ardındanKalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı veberaberindekiler Somuncu Baba Müzesi’ni ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında müzegörevlileri tarafından Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyete Somuncu Baba’nınhayatı hakkında önemli bilgiler verildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00