• BIST 9475.37
  • Altın 2505.867
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.7962
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Patates ve soğana yoğun ilgi stoğu

Patates ve soğana yoğun ilgi stoğu
Patates ve soğana yoğun ilgi stoğu
 Vatandaşlar kışın ihtiyacı olan pek çok şeyi halden almaya gidiyor. Son zamanlarda halde en çok giden ürünler ise patates ve soğan. Halde bir günde 9 kamyon patates satılıyor

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte Adnan Menderes Sebze ve Meyve Hali'nde toptan alıcıların yanı sıra kışlık ihtiyacını ucuza almak isteyen vatandaşların çokluğu göze batıyor. Vatandaşların en çok talep ettiği ürünlerin başında ise patates ve kışlık soğan geliyor. Hale gelip perakende alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar ortalama 2 çuval patates alıyor. Patatesler hale çoğunlukla Niğde ve Nevşehir bölgesinden geliyor.

YERLİ PATATES PAHALI

Hal esnafından Osman Sarı, kış aylarında düşen talep nedeni ile patates ve soğan fiyatlarının bir miktar yükseldiğini ifade ederek, "Ekim-Kasım aylarında patates ve soğana çok talep olur. En iyi işi bu aylarda yaparız. Vatandaş kışın fiyat artışından etkilenmemek için çuval çuval patates ve soğan alıyor. Kasım ayından sonra talep kesilir, bu üründe işler azalır. Böyle nisan ayına kadar devam eder" dedi. Kışlık patatesin uygun saklama ortamında yaz aylarına kadar dayanabileceğini ifade eden Sarı, şu bilgileri verdi: "Patatesler genel olarak Konya Boruktolu, Niğde, Nevşehir bölgesinden geliyor. Yerli patates 1,5 lira, Niğde ve Nevşehir patatesi ise 1,2 liradan satılıyor. Ufaklarını ise 1 liradan veriyoruz. Soğan ise Yunak, Ereğli, Polatlı ve Amasya'dan geliyor fiyatları 70-80 kuruş arasında değişir. Ufak soğanları ise 50 kuruştan veriyoruz. Talep çok fazla halden günlük 9 kamyon patates, 3 kamyon soğan tüketiliyor."

LİMON 10 LİRAYI GÖRECEK

Hal esnafından Yücel Durmaz da hale Türkiye'ni her yerinden meyve ve sebze geldiğini ifade ederek, "Kışlık ihtiyaçlar için alınan domates, salatalık, fasulye satışları azaldı. Şimdi meyve olarak en çok mandalina satıyoruz" dedi. Mandalinanın membağının Hatay ve mersin bölgesi olduğun ifade eden Durmaz, şöyle konuştu: "İzmir'den de mandalina geliyor. Mandalinanın kilogram fiyatları 90 kuruş ile 1 lira 10 kuruş arasında değişiyor. Portakal henüz çıkmadı. Havaların soğumasının fiyatları artırmasını beklemiyoruz. Mandalİnadan sonra en çok marul, ıspanak ve karnıbahar satıyoruz." Hal esnaflarından Talat Çelikbaş ise bu yıl limon fiyatlarının çok uçuk olduğunun altını çizerek, "Şimdilerde limon fiyatları 3 lira civarında. Yeni mahsul gelince fiyatlar biraz daha artacak. Bu yıl limon 7 lirayı gördü, yazın fiyatların 10 lirayı bulacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00