• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Konya Şeker’den Bayram öncesi motorin avansı

Konya Şeker’den Bayram öncesi motorin avansı
Konya Şeker’den Bayram öncesi motorin avansı
Konya Şeker A.Ş. 2014-2015 yılı kampanya döneminde yapılacak pancar sökümü ve üreticilerin bu aylarda başladığı ekime katkısı olması amacıyla 24 milyon 488 bin 167 lira tutarındaki 5 milyon 777 bin litrelik motorin avansı dağıtımına başladı. 3. dağıtılan motorin desteğiyle birlikte, bu kampanya döneminde üreticilere verilen destek toplamda 208 milyon 890 bin 294 liraya ulaştı.


Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk avans desteği ile ilgili yaptığı açıklamada, bölgeye kazandırılan yatırımlar kadar önemli olan hususun tarladaki üretimi kolaylaştırmak ve üretime destek olmak olduğunu söyledi. Konuk, Konya Şeker’in üreticinin üretim sahasındaki en büyük destekçisi olduğunu belirterek, “Konya Şeker üreticinin üretirken neye ne zaman ihtiyacı olduğunu bilen bir şirkettir. Biz üreticinin kullanacağı tohumu da, gübreyi de, motorini de günü gününe hesap ediyoruz. Üreticinin nakit ihtiyacının da ne zaman olacağını biliyoruz ve biz bizim üreticimiz üretmek için kimseye boyun bükmesin istiyoruz. O nedenle de pancar tohumu henüz tarlaya atılmadan üreticimizi hem tarlada kullanacağı girdilerle hem tarlada pancar büyürken hasada kadar nakdi ve ayni avanslarla destekliyoruz. Yani onları tarlada yalnız başlarına bırakmıyoruz. Kısa bir süre sonra pancar hasadı başlayacak. Hasatla birlikte üreticinin motorine ihtiyacı olacak. Biz işte ihtiyaç olan zamanda üreticinin yanındayız. Motorin avansı sadece pancar hasadı öncesi üreticimizin elini rahatlatmakla kalmıyor, üretici önümüzdeki yılın hububat ekimi için de tarlasını hazırlayacağı bir dönemde ve bu avans üretici açısından o açıdan da önemli. Verdiğimiz avans desteğinin Konya Ovası’nda üreten herkesi daha çok üretmek konusunda cesaretlendirdiğini, üreticiyi tarlaya tohumu atmak için namerde muhtaç olmaktan kurtardığını biliyoruz. Onun için de eldeki imkânları zorlayarak üreticiyi tarlaya tohum düşmeden desteklemeye başlıyor ve bu desteğimizi hasada kadar aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Konya Şeker, 2014-2015 yılı kampanya dönemi içerisinde üreticilere ilaç, tohum, gübre, şeker, şekerli mamuller ve süt ürünleri olmak üzere 69 milyon 990 bin 635 liralık ayni avans verdi. Üçü motorin, ikisi nakit, biri Ramazan Bayramı ve diğeri de ekim avansı olmak üzere 138 milyon 899 bin 658 lira tutarında 7 kez nakdi destek sağlayarak toplamda üreticilere 208 milyon 890 bin 294 liralık katkıda bulunmuş oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00