• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Selva ve Adese Anadolu’nun En Büyükleri Arasında

Selva ve Adese Anadolu’nun En Büyükleri Arasında
Selva ve Adese Anadolu’nun En Büyükleri Arasında

İttifak Holding,Ekonomist dergisinin her yıl düzenlediği “Anadolu'nun En Büyük ŞirketleriListesi”ne Adese ve Selva ile girdi. Geçtiğimiz yıla göre Anadolu 500listesinde 70 sıra birden yükselerek 266’ıncı sıraya çıkan Selva, gıdakategorisinde 81’inci sırada yer alarak yükselişini sürdürdü. Adese ise ticarethizmet kategorisinde 28 firma içerisinde 3’üncü olurken, genel listede de49’uncu sırada yer aldı.

Konuyla ilgiliaçıklama yapan İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İcra KuruluBaşkanı Tahir Atila, Anadolu’nun enönemli kurumsal yapılarından biri olduklarının altını çizerek; “Grubumuz büyümeve gelişimini sürdürüyor. Sağladığımız istihdam, ürettiğimiz katma değer veyaptığımız yatırımlarla Anadolu’nun kalkınması için üzerimize düşeni layığıncayerine getirmeye çalışıyoruz. İttifakHolding olarak çeyrek asırdır birlikte başarabilmenin en güzel örneklerindenbirisini sergiliyor, oluşturduğumuz değerleri dünyanın dört bir tarafınaulaştırıyoruz. Markalarımızın kendi pazarlarında paylarını artırmalarının yanısıra Konya’nın da ülkemizin ekonomi liginde ön sıralarda yer alması için vargücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Selva büyük bir gıda şirketine dönüşüyor

Selva’nın bir makarna markasıolma kimliğinin ötesinde büyük bir gıda şirketi olma yolunda hızla ilerlediğinedikkat çeken Atila,  “Selva,makarna ihracatını her geçen yıl büyütürken, ürün portföyünü dezenginleştiriyor. Makarna ve un üretimi ile yola çıkan markamız, bugün ulaştığıgeniş ürün yelpazesi ile sektörde fark yaratmaya devam ediyor. Portföyümüzebuğday ruşeymi, yulaf kepeği ve buğday kepeğinden oluşan sağlıklı yaşamürünlerinin yanında galeta unları, nişasta çeşitleri, bulgur çeşitleri ilelazanya ve Tagliatelle’den oluşan premium ürünlerimiz başta olmak üzere 24 yeniürün ekledik. Makarna ve un üreticisi olarak bilinen şirketimiz, son dönemdeartırdığı ürün çeşitliliği ile geniş bir ürün yelpazesine kavuştu” dedi.

Adeseverimlilik odaklı büyüyor

Atila, “Grubumuzun lokomotifi olan perakende şirketimizAdese için Orta Anadolu’da, Konya’nın merkezde olduğu dairesel bir büyüme planıçerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2014 itibariyle mağazamodernizasyonlarımızın birçoğunu tamamladık. Perakende sektörünün en önemlibaşarı göstergelerinden biri olan metrekare verimliliğini her zaman ön plandatutuyoruz. Bu çerçevede sektör ortalamasının üzerinde verimlilik oranlarıyakalayarak oldukça başarılı bir yıl geçirdik. Yatırımlarımıza verimlilikekseninde şekil vermeye devam edeceğiz” diye belirtti. 

Atila, “Kurumsal hedeflerimizi gerçekleştirme ve Anadolu’nunkalkınması noktasında birlik ve beraberlik içerisinde yürüdüğümüz yolda, baştaçalışanlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00