• BIST 9758.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 26 °C

Ağız Ve Diş Sağlığımızı Önemsemiyoruz

Ağız Ve Diş Sağlığımızı Önemsemiyoruz
Ağız Ve Diş Sağlığımızı Önemsemiyoruz
Ülkemizdedüzenli olarak diş macunu kullanan tüketici sayısı 6-7 milyon civarında. AğızDiş Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Namık Kemal Ayhan'a göre, ağız ve diş bakımınınyedi gün süreyle aksatılması, başta çene kemiği üzerinde olmak üzere genelsağlığımız üzerinde geri dönüşü çok zor olan sağlık sorunlarının başlaması içinyeterli bir süre.

 

Dişlerinetrafındaki kemik dokusu ve çene kemiği büyük hasar görüyor

Uluslararasıçapta yapılan araştırmaların sonuçlarına göre, ağız ve diş sağlı için yapılantemel harcamalarda Türkiye sınıfta kalıyor. Ülkemizde bir kişinin yıllık dişmacunu tüketimi ortalama 120 gr civarlarında (bir tüp diş macunu) iken bu rakamAmerika'da 410, Batı Avrupa ülkelerinde ise 290 gr civarında. Diş fırçasıtüketiminde de durum farklı değil. Ülkemizde ortalama olarak, kişi başı yıllıkdiş fırçası tüketimi yalnızca bir adet. Tüm bu veriler DENTADENT Ağız ve DişSağlığı Merkezi Kurucu Hekimi Ağız Diş Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Namık KemalAyhan'a göre oldukça ürkütücü. ''Düzenlidiş macunu kullanan tüketici sayısının 6-7 milyon kadar olduğu düşünüldüğündeağız ve diş sağlığı açısından kritik bir noktadayız'' diyen Dr. Ayhan,''bakımı, temizliği bir hafta süreyleaksatılan ağız ve dişlerde sağlık sorunlarının başlaması için zemin hazırlanmışoluyor. Söz konusu olası sağlık sorunlarının ilk belirtisi; ekseri dişfırçalama esnasında görülen ''dişin imdat çığlığı'' olaraknitelendirebileceğimiz diş eti kanmalarıdır. Bu noktada mümkün olunan en kısasüre zarfında bir uzmana görünmek gerekiyor. Diş hekimine gidilmediğini, ihmalkar davranıldığını var sayarsak sorunbüyüyerek devam edecek, diş eti kanamalarını diş eti şişlikleri izliyorolacaktır. Söz konusu şişlikler içeride iltihap oluştuğunun belirtisidir.Sonraki olası aşamalar, dişlerin etrafındaki kemik dokusunun ve çene kemiğininciddi tahrip olmasına mukabil, dişler sallanmaya, ardından dökülmeyebaşlayacaktır’’ diyerek sözlerini sürdüren Dr. Ayhandiş etlerindeki iltihap oluşumu kan dolaşımıyoluyla kalp, böbrek ve eklemlere de sirayet ederek, vücudun genelinde ciddisağlık sorunlarına yol açabilmektedir’’

 

 

AğızDiş Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Namık Kemal Ayhan ‘‘Çözüm basit: Günde 6-10 dakikanızı ağız ve diş sağlığınıza ayırın’’

 

Sağlıklıağız ve dişlere sahip olmak için yapılması gerekenlerin hiçte zor olmadığınıbelirten Diş Hekimi ''ağız ve diş sağlığınız için günde 6-10dakikanızı ayırmayı ihmal etmeyin. Mümkünse her yemekten sonra dişlerinizi çoksert olmayan bir diş fırçası ile fırçalayın. Ağız ve diş bakımınızı yaparkendiş ipi ve ağız çalkalama sularını kullanın’’ tavsiyesinde bulunuyor. Diş Hekimi Ayhan ayrıca, protezkullananların ağız duşu yapmaları gerektiğini belirtiyor.

 

www.dentadent.com.tr

 

DENTADENT Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi KurucuHekimi Ağız Diş Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Namık Kemal Ayhan Hakkında

Türkiye’ninsayılı çene cerrahisi uzmanından biri olan Dr. Namık Kemal Ayhan, Kuleli AskeriLisesi’nden sonra eğitimine devam ettiği İstanbul Üniversitesi Diş HekimliğiFakültesi’nden 1990 yılında başarıyla mezun oldu. Diş Hekimi Ayhan, 1995yılında DENTADENT’i kurdu, 1997 yılında doktora tezini üstün başarı ile vererekmezun oldu.

1995yılından beri hizmette olan DENTADENT, Aralık 2013 itibariyle yeni yerinde Ağızve Diş Sağlığı Merkezi olarak yoluna devam ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00