• BIST 9548.09
  • Altın 2498.711
  • Dolar 32.4979
  • Euro 34.5753
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

1.Ihlara Rallisinde Kazanan Aksaray oldu

1.Ihlara Rallisinde Kazanan Aksaray oldu
1.Ihlara Rallisinde Kazanan Aksaray oldu

“KAZANAN AKSARAY OLDU”

          Yarışmada, Selim Canan ve Elif Sıdıka Canan ikilisi ikinci oldular. 1966 model Chevy Apache marka otomobille yarışa katılan Sinan Tuna ve Aykut Kılıç ikilisi ise yarışmayı 3.cü olarak tamamladılar.

          Yarışmayı birinci bitirerek Şampiyon olan ve Aksaray’ın ilk ralli şampiyonları olma unvanını elde eden Talip Alpaslan Yılmaz ve Abdullah Evren Yılmaz ikilisinin şampiyonluk kupalarını Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı verdi.

32.Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Aksaray belediyesi tarafından Aksaray tarihinde ilk kez düzenlenen klasik otomobil rallisi çok büyük ilgi gördü.

Ihlara Rallisinde yarışa katılan 17 adet klasik otomobil ve sürücüleri, Selime, Güzelyurt, Baraj Yolu, Helvadere, Gülağaç başta olmak üzere yarışma parkuru üzerindeki birbirinden güzel ve görülmeye değer tarihi bölgelerde yarıştı.

 İki gün süren 250 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen etapların ardından Şampiyon belli oldu. 1971 Model Ford Taunus otomobille yarışa katılan Talip Alpaslan Yılmaz ve Abdullah Evren Yılmaz ikilisi hem G kategorisinde hem de Genel Klasmanda Şampiyon olarak Aksaray’da ilk kez düzenlenen şampiyonaya damgasını vurdu.

Genel klasmanda 1961 model Ford Truck marka otomobille yarışmaya katılan Selim Canan ve Elif Sıdıka Canan ikilisi ikinci oldular. 1966 model Chevy Apache marka otomobille yarışa katılan Sinan Tuna ve Aykut Kılıç ikilisi ise yarışmayı 3.cü olarak tamamladılar.

Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen 1.Ihlara Rallisi sonrası saat 18.00 de Hükümet meydanında ödül töreni düzenlendi. Tören Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti İl Başkanı M.Fatih Yıldırıcı, Ak parti merkez ilçe başkanı Ömer Gizlenci, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Yarışmayı birinci bitirerek Şampiyon olan ve Aksaray’ın ilk ralli şampiyonları olma unvanını elde eden Talip Alpaslan Yılmaz ve Abdullah Evren Yılmaz ikilisinin şampiyonluk kupalarını Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı verdi.

Yaptığı konuşmada Şampiyonları tebrik eden Başkan Yazgı, Aksaray’da ilk kez düzenledikleri Ihlara Rallisinde emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi “ 32. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Aksaray’ımızda klasik otomobil rallisi düzenleyerek bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Ihlara festivali kapsamında cumartesi günü ilk startımızı verdik bugünde finişimizi yaptık. Ekibimize ödüllerini takdim ettik ve ben her şey den önce yarışmaya katılan siz değerli yarışmacılara teşekkür ediyorum. Aksaray’ımıza geldiğiniz bu yarışmaya katıldınız. Organizasyon şirketine, kader hanıma ve ortaklarına teşekkür ediyorum. çok güzel bir çalışmaydı. Ankara’dan gelen Klasik otomobilciler derneğinin değerli başkanı ve sizler bizlerin farklı araçları görmemize vesile oldunuz.

 Sponsorlarımıza da teşekkür ediyorum. Hepsinin ellerine emeğine sağlık. İnşallah Allah nasip ederse önümüzdeki senelere daha fazla katılımcılarımızla sizleri bekliyoruz. Aksaray’ımızı belki de bu şekilde görmemiş ve tanımamıştınız. İnşallah gittiğiniz yerlerde Aksaray’ımızı tanıtır ve tanıtım elçimiz olursanız bizleri mutlu edersiniz. Ben sizleri tekrar tebrik ediyorum.”

Ralli şampiyonları Talip Alpaslan Yılmaz ve Abdullah Evren Yılmaz kupalarını aldıktan sonra yaptıkları açıklamada duygularını şu şekilde dile getirdiler. “Aksaray halkına çok teşekkür ediyoruz bizleri çok iyi karşıladılar. İlgide bayağı büyüktü. Bu organizasyonu gerçekleştiren Aksaray Belediye Başkanımıza ve emeği geçen sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Aksaray’ın tarihi yerlerini gezmiş olduk. Böyle bir organizasyonun içinde olmaktan çok mutluyuz Başkanımızdan devamını diliyorum, Önümüzdeki yıllarda bizde seve seve katılırız hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Yarışmada dereceye giren diğer yarışmacılara ve sponsorlara Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

İki gün boyunca Ihlara Rallisine katılan araçları izlemeye gelen ve klasik otomobillerle hatıra fotoğraf çektiren vatandaşlar ise Aksaray’da böylesine güzel bir organizasyonu gerçekleştiren Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ekibine teşekkür ederek başarılarının devamını dilediler. 

Foto Galeri

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00