• BIST 9543.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

Klasik Otomobillerin Kalbi Aksaray’da Attı

Klasik Otomobillerin Kalbi Aksaray’da Attı
Klasik Otomobillerin Kalbi Aksaray’da Attı

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Aksaray’da bir ilke daha imzaattı. 32.Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Aksaray tarihindeilk kez klasik otomobil rallisi düzenlendi.

Aksaray’da festival kapsamında ilk kez klasik araçların yarıştığı 1.Ihlara Rallisi düzenlendi. Ralli için Ankara Klasik Otomobil Kulübü’ndengelen 17 klasik araç Hükümet Meydanı’nda sergilendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,“Bu yıl Aksaray’da çok güzel şeyler olacak. Ihlara Festivalimiz kapsamındaotomobillerimiz yarışacak.  Bizim için gerçekten çok gurur ve onurmeselesi. Çünkü ilk defa yapılıyor Aksaray’ımızda. Böylelikle Aksaray’ımızı daTürkiye’ye tanıtmak maksadı ile güzel bir çalışma oldu. Bundan sonra da bunudevam ettireceğiz. Bugün inşallah 17 aracımız yarışacak. Ama gelecek senelerdebunların sayısını artırmak sureti ile Aksaray’ımıza yeni bir çehre, yeni birkazanç sağlamak istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından 1. Ihlara Rallisi, Aksaray Kent Meydanı’nda verilenstart ile başladı. Aksaray Valisi Şeref Ataklı ve Aksaray Belediye BaşkanıHaluk Şahin Yazgı’nın ilk otomobile verdiği startın ardından klasik otomobillerTürk bayrakları ile şehir turunun ardından etaplara doğru yola çıktılar.

250 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen Aksaray 1. Ihlara Rallisi’ninikinci gününde, yarın sabah yine meydandan verilecek startın ardından Ihlarayönündeki etaplar koşulacak.

Selime, Güzelyurt, Baraj Yolu, Helvadere, Gülağaç başta olmak üzereyarışma parkuru üzerinde birbirinden güzel ve görülmeye değer tarihi bölgelerdeyer alan etapların ardından saat 17.00’de kent meydanında yapılacak finişseremonisi ve ödül töreni ralli sona erecek.

 


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00