• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Ahika Yönetim Kurulu Toplantısı Niğde'de Yapıldı

Ahika Yönetim Kurulu Toplantısı Niğde'de Yapıldı
Ahika Yönetim Kurulu Toplantısı Niğde'de Yapıldı
     

  Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanıve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Başkanlığındaki toplantı Kırıkkale, Nevşehirve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret veSanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet FatihYıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

AhilerKalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylantoplantının açılış konuşmasında şunları söyledi:

 

Bugünkü toplantımızın önemli maddelerindenbiri, Ajansımız tarafından desteklenen projelerin başarı ve kalitelerinin,verilen mali desteklerin, hedeflere ulaşma derecelerinin değerlendirildiği 2011Yılı Mali Destek Programlarına ilişkin program kapanış raporunun YönetimKurulumuza sunulacak olmasıdır.

Ayrıca, Genel Sekreterlikçe hazırlanan AltıAylık Birim Ara Faaliyet Raporunun Ağustos ayı içerisinde Yönetim Kurulu’nunonayına sunulması ve Ajansın faaliyet sonuçlarına ilişkin Altı Aylık Ajans AraFaaliyet Raporunun en geç Eylül ayı sonuna kadar Yönetim Kurulu tarafındanKalkınma Bakanlığı’nın onayına sunulması gerekmektedir. Bu toplantıda bu konuda görüşülecektir.

Diğer bir madde ise; 5449 sayılı Kanunun 19.maddesindeki ölçütlere göre Genel Sekreterliğimizce Ajans 2015 yılı bütçetaslağı ve çalışma programının Yönetim Kurulumuzun onayına sunulacak olmasıdır.Çalışma Programının kabulü halinde Kalkınma Bakanlığı’nın onayına sunulması,bütçe taslağının onaylanması halinde Kalkınma Bakanlığı’na görüş içingönderilmesi gerekmektedir.

Öte yandan, “Çiftehan Termal Kompleks veGünübirlik Tesisler” konulu Güdümlü Proje Desteğine ilişkin olarak projeuygulayıcısı ve ortakları ile hazırlanan ön mutabakat metni ve çalışma metniYönetim Kurulumuzun onayına sunulacaktır.

Toplantımız gelecek bir ay için planlanandiğer çalışmaların tartışılmasıyla sona erecektir. Gelecek ay için planlanançalışmalardan biri Kalkınma Kurulu toplantısı olacaktır. Kalkınma KuruluToplantısı, 3 Eylül 2014 tarihinde Kırıkkale’de yapılacaktır.”

 

Ahiler KalkınmaAjansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ise, Niğdeturizmine kazandırılmak üzere AHİKA güdümlü proje desteği ile ilgili yapılacakolan “Çiftehan Termal Kompleks Tesisler” konulu proje çalışmaları hakkındabilgi verdi.

 

Projeyleilgili sunumun ardından, proje uygulayıcısı ve ortakları ile hazırlanan önmutabakat metni Yönetim Kurulu Başkanı Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve NiğdeValisi Necmettin Kılıç tarafından imzalandı.

 

Toplantı daha sonra gündemmaddelerinin kabulü ile tamamlandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00