• BIST 9524.59
  • Altın 2523.397
  • Dolar 32.5629
  • Euro 34.6325
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir’de Yapıldı

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir’de Yapıldı
AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir’de Yapıldı

AhilerKalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir ÇakacakBaşkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeriValilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaretve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri MehmetFatih Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

AhilerKalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacaktoplantı öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

Toplantımız,her zaman olduğu gibi bir önceki Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlarlailgili çalışmaları değerlendirerek başlayacaktır. Geçtiğimiz ayın önemlietkinliklerinden biri Bölge illerinden seçilen ilkokul öğrencilerine yönelikKapadokya gezisi olmuştur. Yine geçtiğimiz ay Ahiler Kalkınma Ajansı’nınorganizasyonunda Avrupa Konseyi Priştine Ofisi Yöneticileri tarafındanKapadokya Bölgesi’ne “Kültürel Mirasın Sorumlu Şekilde Kullanımı ve TurizmAlanında Getirileri” üzerine çalışma ziyareti gerçekleştirilmiştir. Geçtiğimizay, toplam 300.000 TL bütçeli 2014 Yılı Teknik Destek Programı ilan edilmiştir.Ayrıca Ajansımız tarafından Çin Halk Cumhuriyeti’nde Uluslararası Pekin TurizmFuarına katılım sağlanmıştır. Geçtiğimiz ay başlayan 2014 Yılı Mali DestekProgramına ilişkin başarılı proje sahipleri ile sözleşme imzalama süreci isedevam etmektedir.

 

Butoplantımızın gündem maddelerinden ilki Niğde İline yönelik Güdümlü Projekonusunun değiştirilmesi olacaktır. Niğde iline yönelik güdümlü projekapsamında Ulukışla İlçesi Çiftehan Köyü’nde yaz ve kış aylarında yerli veyabancı turistlere hitap edebilecek bir termal kompleks ve günübirliktesislerin kurulması planlanmaktadır.

 

Toplantınıngündem maddelerinden biri de bölge illerinde araştırma yapılacak projekonularının görüşülmesi olacaktır. Bölge illerinin ekonomik ve sosyalgelişmesini hızlandırmak amacıyla 03.06.2014 tarihli Yönetim Kurulutoplantısında Nevşehir İlinde “Soğuk Hava Depoları” ve Niğde İlinde “TurizmMaster Planı” konularında araştırma yapılmasına karar verilmişti. Ancak ilgilipaydaşlarla yapılan görüşmeler sonrasında Nevşehir ilinde “Nevşehir İli TurizmMaster Planının Yapılması” ve Niğde İlinde “Aladağlar’ın Turizm PotansiyelininAraştırılması” konularında çalışma yapılmasının daha uygun olacağı konusundagörüş birliğine varılmıştır.

 

Toplantıdabu maddelerin yanı sıra bazı projelerin süre uzatım talepleri de görüşülerekkarara bağlanacaktır.

 

Toplantımızgelecek bir ay için planlanan diğer çalışmaların tartışılmasıyla sonaerecektir.

 

 

Bugünkütoplantımızda Yönetim Kurulu üyelerimiz ve değerli basınımızla paylaşmakistediğim bir diğer konu ise, yaklaşık 1 yıldır yürütmüş olduğum AhilerKalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığı süremin 24 Temmuz 2014 tarih itibariile sona ermesidir. Bu nedenle bu toplantı benim başkanlığımdaki son toplantıolacaktır. İlgili mevzuat hükmü gereğince (2006/10550 sayılı Bakanlar KuruluKararı ekinde yer alan Kalkınma Ajansları Çalışma Usul ve Esasları’nın 12.Maddesi 5. Bendi) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Nevşehir Valimiz Sayın MehmetCEYLAN’a devredeceğim. Başta Yönetim Kurulumuz olmak üzere Ajans KalkınmaKurulu’na ve Genel Sekreterliğimize çalışma sürem boyunca bana verdikleridestekten ve sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00