• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 25 °C

Cem Zorlu: Başbakanımız ilk turda seçilir

Cem Zorlu: Başbakanımız ilk turda seçilir
Cem Zorlu: Başbakanımız ilk turda seçilir

Zorlu, AK Parti Konya İl Başkanlığında gerçekleştirdiği basın toplantısında, ramazan ayının tüm İslam alemi ve insanlığa barış ve huzur getirmesini temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sadece Cumhuriyet tarihi açısından değil Türk tarihinin en önemli seçimi gözüyle baktıklarını ifade eden Zorlu, "Cumhuriyet tarihi boyunca da maalesef vesayet altında olan cumhurun makamı, AK Parti ile yeniden millete dönmüştür. İlk defa yapılacak seçimle de milletimiz, kendinden olan birini bu makama taşıyacaktır" diye konuştu.

Bu manada, parti olarak çok titiz ve yoğun çalışma yürüttüklerini dile getiren Zorlu, bugüne kadar tüm AK Parti milletvekilleri, teşkilatlar, belediye başkanları, birçok siyasi partiler ve toplumun birçok kesimiyle görüşüldüğünü, ülke için en isabetli adayın belirlenmesi için gayret gösterildiğini aktardı.

Yapılan çalışmalar sonucunda da artık milletin büyük çoğunluğunun onay verdiği adayın kesinleştiğini görmenin kendilerini mutlu ettiğini aktaran Zorlu, şunları kaydetti:

"Bizce, muhalefetin çatı adayı, CHP ve MHP’nin sonunu hazırlamıştır. Zira 10 Ağustos'tan sonra ne Kılıçdaroğlu ne Devlet Bahçeli artık Türkiye’de siyaset yapamayacak hale gelecek ve ikisi de 10 Ağustos’tan sonra tasfiye olacak. Çünkü bırakın Türkiye’nin istediği bir adayı, daha kendi partilerinin dahi istediği bir adayı çıkaramayan bir anlayışla hareket etmişlerdir ve milletimiz 10 Ağustos’ta bunu bir kez daha onlara gösterecektir. Yapılan son anketler de bunu kanıtlıyor. Eğer yarın Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanı adayı olursa, ki artık yüzde 99 öyle görünüyor, yapılan anketlere göre Başbakanımızın daha ilk tur oy oranı yüzde 55 ile 57 arasında. Çatı adayının oy oranı yüzde 35’lerde. HDP adayı da yüzde 8 ile 10 arasında görünüyor. Dolayısıyla anketler de daha şimdiden sonuçları önümüze koymuş oluyor."

Zorlu, Türk bayrağına yönelik son zamanlarda yapılan saldırıları kınadı.

Olayın sorumluları ve ihmali bulunan herkesin yargı önünde hesap vereceğine işaret eden Zorlu, şöyle devam etti.

"Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Yasa, süreç kapsamında temas diyalog, görüşme gibi siyasi irade ve kararlık getiren konularda bir bakanlık veya kurum işlemi yerine, Bakanlar Kurulu kararı alınması ve görevlendirme yapılması yoluyla konunun bir hükümet politikası olarak idare tarafından daha hızlı ve etkin şekilde uygulanmasına imkan sağlanmaktadır. Terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesine yönelik siyasi, hukuki, sosyo-ekonomik, psikolojik, kültür, insan hakları, güvenlik ve silahsızlandırma alanlarında ve bunlarla bağlantılı konularda atılabilecek adımları belirleyecek."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00