• BIST 9548.09
  • Altın 2490.659
  • Dolar 32.4832
  • Euro 34.4281
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Kalp ve Tansiyon hastalarına “Oruç” uyarısı

Kalp ve Tansiyon hastalarına “Oruç” uyarısı
Kalp ve Tansiyon hastalarına “Oruç” uyarısı

*Bol bol meyve ve sulu gıda tüketin *İftardahızlı yemek yiyip, üst üste sigara içmeyin

Ramazan ayında kalphastası oruç tutabilir mi? Tansiyonumuz var oruç tutabilir miyiz? Sorularıylaçok sık karşılaştıklarını belirten Aksaray Devlet Hastanesi Kardiyoloji UzmanıDr. Sinan İnci; “Kesinlikle oruçtutabilirler, buna engel bir durum yok. Ama hastaların özellikle iftarda vesahurda bol miktarda su tüketmeleri gerekiyor” dedi.

 Oruç tutaninsanların ruhen ve bedenen daha mutlu ve zinde olduklarını, “Oruç”un insan sağlığı üzerinde faydalıolduğun klinik araştırmalar ile tespit edildiğini söyleyen Aksaray DevletHastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sinan İnci; “Kalp ameliyatı geçirenleri, ciddi derecede ritim bozukluğu, kapakhastalığı gibi ileri derecede kalp hastası olanlar, yüksek tansiyonrahatsızlığı bulunanlar ile günde 8 ve üzeri ilaç alan, uzun süre güneş altındakalan kalp hastalarına da “Oruç” tutmalarını tavsiye etmiyorum” dedi.

Kalp HastalarınınRamazanda beslenmelerine dikkat etmelerini isteyen İnci; “Oruç tutmak isteyen kalp hastaları midelerini katı, kızartmalı ve yağlıyiyeceklerle doldurmamalılar. Sulu gıdalardan almalılar ve bol miktarda meyvetüketilmeliler. Bütün gün aç ve susuz geçirildiği için bu dönemde aşırı sukaybı çok olmaktadır. İftarda hızlı bir şekilde yemek yenmemeli. Alkol ve sigaradankaçınılmalıdır. İftarda üst üste sigara içilmesi çok tehlikelidir” dedi.

Kalp hastalarının gününsıcaklığının fazla olduğu saatlerde dışarı çıkmamalarını öneren Uzman Dr. İnci“ Yaz aylarında aşırı terlemeye bağlıolarak vücuttan tuz ve su atımı fazla olmakta, bu da halsizlik, bitkinlik ve ritim bozukluğuna yol açmaktadır. Kalphastalarına günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkmasınlar ve mümkünsevakitlerini serin yerlerde geçirsinler. Ayrıca sürekli ilaç kullanan kalp vetansiyon hastalarının kullandıkları ilaçlara doktorlarına başvurarak “yazayarı” yaptırmaları gerekmektedir.  Kalpve tansiyon hastalarının sağlıklı bir yaz geçirmeleri için ilaç ayarıgereklidir” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00