• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Niğde Üniversitesinde 20. Dönem Mezuniyet Coşkusu

Niğde Üniversitesinde 20. Dönem Mezuniyet Coşkusu
Niğde Üniversitesinde 20. Dönem Mezuniyet Coşkusu

Merkez Yerleşke Anıt Alanı’nda gerçekleştirilen ve ailelerin büyük ilgi gösterdiği törene, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Rektörümüz Prof. Dr Adnan Görür, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Murat Alp ve Prof. Dr. Mustafa Bayrak, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, akademik ve idari personel, davetliler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mezun öğrenciler adına Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu okul birincisi Osman Yaman bir konuşma yaptı. Konuşmasında üniversite eğitimine başladığı yıldan mezun olduğu güne kadar Niğde Üniversitesinde yaşanan büyük gelişime ve değişime şahitlik ettiklerini belirten Yaman, başta Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür olmak üzere emeği geçen tüm üniversite çalışanlarına öğrenciler adına sonsuz şükranlarını sunduklarını ifade etti.

Törende üniversitemizden mezun olan uluslararası öğrenciler adına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Nakibullah Ubeyt’te bir konuşma yaptı. Türkçeyi üniversitemizde öğrendiğini ifade eden Ubeyt, akıcı ve etkili konuşmasıyla katılımcılardan büyük alkış aldı. Konuşmasında Niğde’ye geldiği ilk günlerde yaşadığı duyguları ve mezun olurken yaşadığı duyguları ifade eden Ubeyt “Niğde'ye geldiğimde karmaşık duygular ve korku içerisindeydim. Bilmediğim bir ülkede bilmediğim bir şehirde nasıl yaşayabileceğim hakkında hiçbir fikrim yoktu. Bir süre sonra Türk halkının, Hocalarımın ve özellikle de Niğde insanın yakın ilgisini, hoşgörüsünü ve sıcaklığını hissettikçe korku ve endişem kayboldu ve bugün elhamdülillah sizin maddi ve manevi desteğiniz sayesinde okulumu başarılı bir şekilde bitirmiş bulunmaktayım. Bütün bunlardan dolayı Türkiye’ye, Niğde halkına, hocalarıma ve öğrenci arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Üniversitemiz eski dönem mezunları adına ise Mişa Kozmetik Genel Müdürü Mehmet Uyar bir konuşma yaptı. Eğitimin ve diplomanın önemini hayatından ve ticari yaşamından örneklerle anlatan Uyar, öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür ise yaptığı konuşmada; Niğde Üniversitesi’nin 81 vilayetin tamamından gelen ve bununla birlikte 20 farklı ülkeden aramıza katılan uluslararası öğrencilerine çeşitlilik içinde birliğin gücünü hissettikleri 22 bin kişilik bir aile ortamı sunduğunu belirterek “Niğde Üniversitesi, Ülkemizin aydınlık yarınlarına katkı sağlayacak çağdaş bireyler yetiştirme ve bu yolla gerek milletimiz, gerekse insanlık adına üzerine düşen milli ve evrensel sorumluluğu layıkıyla yerine getirme gayretiyle, akademik, fiziki ve sosyal gelişim açısından son 5 yılda oldukça önemli ve başarılı bir süreç yaşamıştır. Ülkemizin önemli üniversiteleri arasında yer alma ve uluslararası rekabet gücüne sahip öncü bir üniversite olma hedefiyle gerçekleştirilen çalışmalar meyvelerini vermeye başlamıştır. Bu doğrultuda, Üniversitemizin mensuplarına sunduğu insan odaklı demokratik yönetim anlayışı ve özgür düşünce ortamı ile öğrenci odaklı çağdaş eğitim imkânları başlıca gurur kaynağımızdır” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bugün Niğde Üniversitesi, ürettiği bilgiyi toplumun yararına sunan, nitelikli mezunlar veren, önemli projeler ve bilimsel çalışmalar yürüten, uluslararası ilişkileri güçlü, kentle bütünleşmiş, fiziki sorunlarını ve eksiklerini gidermiş, eğitim öğretim imkânlarını güçlendirmiş, kısacası çağdaş bir üniversite olmanın gerekliliklerini büyük oranda yerine getirmiş güçlü bir üniversite konumuna yükselmiştir. Bundan sonraki hedefimiz; merkezinde insanın yer aldığı, mutluluk, huzur ve niteliğe dayalı bir anlayışla daha büyümek, daha gelişmek ve daha ileriye gitmektir. Üniversitemiz, her geçen gün daha fazla gelişen imkânları ve sunduğu eğitim-öğretim fırsatlarıyla uluslararası bir üniversite olma yolunda kararlı yürüyüşünü sürdürecektir. Bu kutlu yürüyüşe, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, Niğde sevgi ve saygıyla sıcak yaklaşımlar gösterirse üniversitemizin koşmaya başlayacağından herkes emin olmalıdır. Üniversitenin koşmasını istiyorsak, üniversitenin yanında dimdik duran bir Niğde’ye ihtiyacımız olduğunu da unutmamalıyız. Çünkü hepimiz biliyoruz ki, marifet iltifata tabidir. Bugüne kadar bu iltifatı üniversitemizden esirgemeyen Niğde’nin gözbebeği Doğuş Holding’e, Şahenk Ailesine ve özellikle de Sayın Ferit Şahenk’e ve bugün aramızda bulunan TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’na tekrar tekrar şükranlarımı sunuyorum. Ümit ediyorum ki; şükranlarımızı sunacağımız, önlerinde saygıyla eğileceğimiz hayırsever insanlarımızın sayısı artacaktır.”

Niğde Valisi Necemeddin Kılıç ise konuşmasında Niğde Üniversitesi’nin Niğde’nin gururu olduğunu belirterek “125 bin nüfuslu ilimizde 20 bin öğrenciyi barındıran 800’ü aşkın akademisyenin yürüttüğü, çok kıymetli bir yönetim mekanizmasının olduğu değerli Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’ün başkanlığında bir yönetim hayatının olduğu değerli bir üniversitemiz var. Bugün mutlu bir gün. Anaların, velilerin mutlu günü. Bin bir eziyetle ve meşakkatle büyüttükleri varlıkları artık kendilerine hayırlı olacaklar, ailelerine hayırlı olacaklar, devletlerine ve milletlerine hayırlı olacaklar. Bugün binlerce öğrencimiz ülkesine hizmet için sıraya girdiler. Bu mutlu günde gençleri yetiştiren anaları babaları saygıyla selamlıyor, bu gençlerin eğitimi için gece gündüz fedakârlıktan çekinmeyen değerli öğretmenlerimizi de saygıyla selamlıyorum.” dedi.  

Protokol konuşmalarının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün üniversitemiz mezuniyet törenine gönderdikleri kutlama mesajları okundu.

Tören, Üniversitemiz senatosunun özgeçmişi ile yönetim ve girişimcilik alanında iş dünyasına sağladığı katkıları dikkate alarak fahri doktora unvanı verilmesini kararlaştırdığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür tarafından cübbe giydirilmesi ve fahri doktora belgesi takdimi ile devam etti.

Fahri doktora töreninin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu mezun öğrenciler için “Girişimcilik” dersi verdi. Hisarcıklıoğlu, “Bu hayatta en özgür olduğunuz alan hayalinizdir. Hayal alanını en uzak noktasına kadar açık tutmalısınız. Hayalinizi hedefe koymadan başarıya ulaşamazsınız. Başarısızlıktan kesinlikle korkmayacaksınız. Başarısız oldum diye hayalinizden hedefinizden vazgeçmeyeceksiniz. Zengin olmak istiyorsanız girişimci olacaksınız. Her girişimci aslında bu ülkeye kattığı bir katkı, girişimciliğinde tek isteği cesaret bu da sizde çok var. Dil biliyorsunuz, internet biliyorsunuz dünyayı bizden çok daha iyi tanıyorsunuz” diye konuştu.

 Öğrencilerden anne ve babalarının hayır dualarını almalarını isteyen Hisarcıklıoğlu, “Onları sakın kırmayın. Anne babasının hayır duasını alanın sırtı yere gelmez” dedi.

Mezuniyet andının okunması, bölümlerinde ilk üçe giren mezun öğrencilere plaket verilmesi ve bölüm birincilerinin kütüklere plaka çakması ile devam eden tören, genel sınavlar sonucunda mezun alan 2 bin 185 öğrencinin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00