• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Sultanhan'lı Çiftçiler Tapularını Törenle Aldılar

Sultanhan'lı Çiftçiler Tapularını Törenle Aldılar
Sultanhan'lı Çiftçiler Tapularını Törenle Aldılar

Toprak Kanunu ve Tarım Reformu Kanunu uygulamaları kapsamında hazineye ait topraklar parselasyonları yapılarak hiç toprağı olmayan ve 150 dekardan az toprağı olan çiftçilere 4 yıl ödemesiz 10 yılda eşit taksitle ödeyebilecekleri şekilde dağıtılıyor.

Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen tören ile hak sahibi olan Sultanhan'lı çiftçilere tapuları dağıtıldı. Törene Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Aksaray Defterdarı Ali Aykaç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk,  davetliler ve hak sahibi çiftçiler katıldı.

Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun yaptığı konuşmasında toprağın artan nüfus ve azalan miktarına bağlı olarak ekonomik değerinin her geçen gün arttığını söyledi.

Zabun, yürürlükte bulunan 5403 sayılı Toprak Kanunu ve 3083 sayılı Tarım Reformu Kanunu kapsamında toprağın korunması, arazi toplulaştırılması ve dağıtılması çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi.

Arazi dağıtım projeleri kapsamında Aksaray genelinde hazine arazilerinin topraksız çiftçilere dağıtıldığını belirten Zabun konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Yapılan çalışmalarda Aksaray merkeze bağlı Yeşiltömek ve Boyalı köylerinde 67 kişiye 7 bin 950 dekar maliye hazinesi dağıtılmıştır. Merkeze bağlı Sultanhanı Kasabamızda devam eden çalışmaların tamamlanması ile toplamda 287 kişiye 42 bin 395 dekar maliye hazinesi dağıtılacak. Bu topraklar çiftçilerimize 4 yıl ödemesiz sonraki 10 yılda eşit taksitler halinde verilmektedir.’ dedi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı da konuşmasında hayatın kaynağının toprak olduğunu söyledi.

Şehirler kurmanın, bitkiler, gıdalar yetiştirmenin topraksız hayatı sürdürmenin mümkün olamayacağını belirten Vali Ataklı, ‘’Hayatın kaynağı bir şekilde topraktır. Devlet olmak, millet olmak, bir ülke olmak da topraksız mümkün değil.

Vatan oluşturan unsur nihayetinde topraktır. Topraklar için insanlar hayatların veriyor. Ülkeler topraklarını korumak için güç devşiriyor, silahlı kuvvetler oluşturuyor. Ülkeler arasında çok kaçınılmaz savaşlar çatışmalar, çekişmeler ortaya çıkıyor.’ dedi.

 Sahibi olunan toprakların etkin bir şekilde kullanılmasının da çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Ataklı, Aksaray’da çiftçilerin topraklandırılması amacıyla önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Çiftçilere dağıtılacak topraklara çok iyi bakmaları tavsiyesinde bulunan Vali Ataklı: ‘’Kullanıcı olarak çiftçilerimiz toprağı bir bebek gibi, çocuk gibi muamele etmeli ve korumalılar. Toprağı beslemeniz kollamanız gerekiyor. Zarar verecek unsurlara fırsat vermemeniz gerekiyor. Hayat kaynağımız, beslenme kaynağımız toprak bu bilinç içerisinde bunu sürdürmemiz gelecek nesillerimize bunu aktarmamız lazım’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alptekin Karagöz tarafından ‘Toprağın Önemi’ konulu bir sunum yapıldı.  

 

Daha sonra Sultanhanı'nda parselasyon çalışmaları tamamlanan arazilerin hak sahibi çiftçilerine tapuları dağıtıldı.

 

Aksaray Valiliği : Resmi büyütmek için tıklayınız...
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00