• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Rabbimiz habibi’ni 1382 yıl önce bugün yanına aldı!!!

Rabbimiz habibi’ni 1382 yıl önce bugün yanına aldı!!!
Rabbimiz habibi’ni 1382 yıl önce bugün yanına aldı!!!

       Bugün Ezel ve Ebet olan Mabudumuzunevrendeki şimdiye kadar tespit edilen bizim galaksimiz Saman Yolu ve 2.5 Milyaradet olan her birinin genişliği bizim galaksimiz gibi 2.5 milyar ışık yılıgenişliğinde olan bu galaksilerle birlikte içlerindeki her şeyide hatırınayarattığı kendisine “Habibim(Sevdiğim/Sevgilim)” diye hitap ettiği ilk Ruh veson Peygamber Nebiler, Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’in tatlıcanını Yaratıcısına teslimiyle âlemlerin yasa boğulmasının 1382. yıl dönümü.

     Rabbimizin Yüce Kitabı Hazreti Kuran’ın EnbiyaSuresinin 107. ayeti kerimesinde kendisini alemlere rahmet olarak yarattığınıbelirttiği.

     Bir Hadisi Kudside ise tüm alemlerin onunhatırına yaratıldığını belirttiği Nebiler, Nebisi Peygamber efendimiz Hz.Muhammed(S.A.V.) görevini başarıyla tamamlamanın ve kıyamete kadar yer yüzününkesintisiz olarak Allah(C.C.)’ın dinin devam edeceğinin ve bu dine sarılanlarındünyaları ile birlikte ahiretlerini de kurtaracaklarını bilmenin mutluluğuylaihtiyar dünyamızdan ona ”Habibim” diye hitap eden Yaratanına kavuştu.

       Efendimizin Dünyasını değiştirmesiyleilgili sayısız kaynakta verilen anonim bilgilerde “Peygamber Efendimiz Veda Haccındadirilerle vedalaşırken, Uhud şehitlerini ve Cennetü'l-Baki'yi ziyaret edereksanki vefat eden Müslümanlarla vedalaşır, onların İslam'a olan hizmetlerinekarşılık yüksek bir kadirşinaslık örneği gösterir.
     Ziyaretten sonra evine dönen Hz.Peygamber'in baş ağrısı ağırlaşır; gün geçtikçe sağlık durumu ağırlaşan Hz.Muhammed (s.a.s.) artık mescide gelemez ve cemaatine Namaz kıldıramaz durumagelir.

    Sadık dostu, mağara arkadaşı Hz. Ebubekir’iSıddık(R.A)'efendimize yerine Namazlarda imamlığı ifa etmesini söyler.

   Başını soğuk su ile devamlı pansumanettiriyor, serinleyerek rahatlamaya çalışıyordu.

     Songünlerini hanımlarından Hz. Aişe(R.A.) annemizin odasında geçirir.

      İbnHişam O'nun hastalık durumu hakkında şunları yazar: "Hz. Peygamber(s.a.s.) başı sargılı olduğu halde evini terk etti ve Camiye gelip minbere oturdu.

EBEDİDÜNYA HAYATI YERİNE RABBİNE KAVUŞMAYI TERCİH ETTİ!!!

     Uhudşehidleri için dua etti ve daha sonra şöyle dedi: “Allah’ın bir kulu vardı.Allah O'nu dünya ve ahiret hayatından birini seçme konusunda serbest bıraktı vebu kul da ahiret hayatını seçti.(kendisinden bahsederek)

      Yanında bulunan Hz. Ebubekir(R.A.) O'nun busözleriyle ne demek istediğini derhal anladı ve Peygamber efendimiz Hz.Muhammed(S.A.V.)'in kendisinden söz ettiğini bildiğinden  ağlamaya başlayarak "Fakat biz, bizim veana-babalarımızın senin yerine feda olmasını tercih ederiz” Ey Allah'ın elçisi.“ dedi.

     Artık mescide gelemeyen Peygamber efendimiz,Nebiler sultanı Hz. Muhammed(S.A.V.), Hz. Ebu Bekir(R.A.)'in kapısı dışındamescide açılan tüm kapıların kapanmasını emretti.

       Suriye yönüne gitmek üzere hazırlanmış olan Hz.Usame(R.A.)komutasındakiordunun sefere gönderilmesini istedi.

     Hz.Usame(R,.A.)'yi ve babasını övdü, onları ashabına emanet etti.

     Aynışekilde O, muhacirleri ensara, ensarı da muhacirlere iyi davranmaya çağırdı.

     Ashabıyla hesaplaştı, helalleşti, haksahiplerinden kendisinde olan haklarını almalarını istedi.".
      Bu vedalaşmaların ardından HicriTakvimin  Rebiulevvel 11’inde yani Miladitakvime göre bundan 1382 yıl önce 8 Haziran 632 ‘de doğduğu gün bu sene yarınadenk gelen Pazartesi günüydü.

      Alemlerin sevgilisi olduğu gibi YüceMabudumuz unda Sevgilisi(Habibi) olan Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Hz.Ayşe(R.A.) validemizin kollarında, "Allah'ım beni Refik-i Âla zümresinekat, Lâilahe illallah" diye dua etti, parmağını kaldırarak "YüceYoldaşın huzuruna" dedi, Cennette buluşmak üzere diye mırıldandığıduyuldu.

     Yavaş, Yavaş eşinin göğsündeki başıağırlaşmaya başladı ve zevalden sonra guruptan önce Hak Teâlâya mübarek ruhunuteslim ederek ona kavuşarak ebedi mutluluğa kavuşurken, onu sevenleriyle yaşlıdünyamızı ise yasa boğdu.

 

(HaberAraştırma Ali Genç)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00